OHMYGOSSIP — Sekslelude ajalugu on üsna ebamäärane ja laialivalguv, sellest hoolimata on kokku kogutud 5 huvitavamat punkti, mis puudutab antud temaatika ajaloolist algust.

1. Esimese dildo saladus
Maailma esimese dildo kohta on erinevaid jutte. Räägitakse, et dildosid on kasutatud vähemalt Kreekas juba sadu aastaid enne ajaarvamist. Iidsed kreeklased kasutasid dildosid neil aegadel, kui mehed olid teistes riikides (või niisama kaugemal) sõdimas. Teine väide on aga see, et esivanemate sekslelud on valmistatud kivist. Teadlased on leidnud umbes 26 000 reaalse peenise suuruse järgi vormitud kivipeenist ning arvatakse, et neid võidi kasutada naudingute või rituaalide jaoks.

2. Peenisepikendus
Üsna vana seksuaalsuse klassikateos Kamasutra soovitab lühikese peenisega mehele peenisepikendust, et naist maksimaalselt rahuldada. Selliseid pikendusi meisterdati näiteks nahast või looma sarvest. Jõukamatele valmistati peenisepikendus hõbedast, jadeiidist või lausa kullast.

3. Ripsmetega erutuse tekitamine
Räägitakse, et kitse silmalaugudest valmistati peeniserõngaid. Rõngaid valmistati ka nii, kus kitse ripsmed jäeti lau külge, et need valmistaks vahekorra ajal kaaslasele naudingut.

4. Vibraator, kui meditsiiniseade
Auruga töötav vibraator loodi juba aastal 1869. Esimene elektrivibraator kaalus juttude põhjal ligi 18 kilo. Selline vibraator oli vaid arstide kasutuses olev meditsiiniseade. Vibraator ilmus tööstustoodangusse 1900-ndatel ja oli elektriseeritud seadetest kuues, mis tarbijate jaoks loodud. Viis esimest elektriga toimivat seadet olid õmblusmasin, ventilaator, veekeetja, röster ja tolmuimeja. 50-ndatel ei peetud vibraatorit enam meditsiiniseadmeks, vaid pigem seksleluks.

5. Kelle käes on sekslelu juhtimise pult?
Kõige kaasaegsemad sekslelud on digitaalsed ning kaaslane saab ise anda käsklusi, millist naudingut lelu teisele valmistab. Siit saavad alguse igasugused seksuaalfantaasiate täitumised.


Avafoto: OHMYGOSSIP