OHMYGOSSIP – Hillar Kohv läheb Tartusse Sauga vallamajja. Sauga vallamajja minek oli mul üks paras seiklus, aga kandidatuur üksikkandidaadina kohalikele valimistele sai üles seatud. 25. augustil otsustasin minna Sauga vallamajja, et seal üles seada enda kandidatuur üksikkandidaadina kohalikel valimistel.

Esmalt sõitsin Torist 08.35 bussiga Pärnu ning uurisin bussijaama kassast Sauga bussi kohta teavet. Mulle öeldi, et Sauga buss väljus kell 9 ning järgmine sõidab alles mitme tunni pärast. Uurisin siis linnaliini bussi kohta ning öeldi, et number 11 liinibuss väljub Teatri peatusest kella 09.27 paiku. Kui nimetatud buss kohale tuli, küsisin, et kas ta sõidab Sauga kanti ning bussijuht ütles, et sõidab Lõoni. SAugani sõitvat buss umbes tunni aja pärast.

Seadsin siis sammud Tallinna maantee poole ning kuna Pagaritöökoja Leivakas töökas kollektiiv eesotsas bossi Ralf Ramotiga on mulle juba käesoleva aasta algusest tuttavad, siis uurisin bussi sõidugrafikut nende käest. Ralf Ramot võttis kätte oma nutitelefoni ning uuris Sauga busside sõidugraafikut, aga päris selgust ei saanud temagi ning Ralf Ramot tegi mulle ettepaneku, et sõidutab mind ise enda autoga Sauga vallamajja ära, aga umbes kella 11 paiku.

Vahepeal käisin Tallinna maanteel ringi ja leidsin juhuslikult ka busside sõidugraafiku üles ning sain teada, et Tallinna maantee peatusest väljub liin nr.11 Saugale kella 10.27 paiku.
Selle bussi peale läksingi ning tegemist oli sama bussijuhiga, kes tund aega ennem Lõoni sõitis ning ta küsis minult, et kas pole Saugale veel saanudki?

Ostsin siis bussijuhilt eurose pileti ning bussijuht ütles, et peale Sauga aleviku peatust järgmine peatus ongi see, kus tuleb maha minna, et Sauga vallamajja jõuda.
Kui buss oli seal peatuses, siis bussijuht tuli bussist maha ja näitas mulle eemal asuvat halli hoonet, mis olevat Sauga vallamaja.

Läksin sealt kohe üle haljasalade maanteedest üle ning peagi Sauga vallamajas olingi.Valimiskomisjon asub seal teisel korrusel ning mind võtsid seal vastu Tori vallasekretär Siiri Jõerand ja Sauga vallasekretär Anne Annus.

Kui vajalikud kaks paberit said täidetud ja allkirjastatud, siis uurisin, et kuidas saan sõita Sauga vallamajast Pärnu Tallinna maanteele tagasi?
Mõlemad vallasekretärid uurisid internetist busside väljumisaegu. Tori vallasekretär ei osanud bussiliikluse kohta midagi öelda, aga Sauga vallasekretär ikka midagi teadis. Uurimine kestis umbes kümme minutit ja siis tegi Sauga vallasekretär otsuse, et sõidutab mind bussipeatusse autoga. Nii saingi kenasti Pärnu Tallinna maanteele tagasi.

Kui oleks saanud seda asja ajada Tori vallamajas, siis jäänuks need seiklused ära.
Aga mis parata- valdade sunniviisiline liitmine paneb vägisi seiklema.

Avafoto: Hillar Kohv (Erakogu)