OHMYGOSSIP – “Modellikarjarjääri alustasin tänu rate.ee-le. Seal oli konkurss, kus otsiti modelle. Mul ei tulnud pähe kandideerida, olin 14 aastat vana ja toona mind modellindus väga ei huvitanud. Minu ema ütles, et proovi. Hiljem, kui olin juba E.M.A – ga lepingu sõlminud, tuli minu juurde Paolo Moglia Top Modelsist ja kutsus mind modelliks. Seik oli naljakas – väljusin trammist, kui trammipeatuse ees esimesest autost hüppas välja härra, tuli minu juurde ja ütles, et ma tuleksin modelliks. Ma olin antud olukorrast päris šokeeritud, terve liiklus seisis,” räägib kaunis Dubais elav eestlanna Mirjam Väljaots ajakirjale Mood.

Kuidas Mirjam end tundis kui tegi esimese show või pildistamise? “Olin vaid kaks nädalat agentuuris olnud, kui mulle tehti ettepanek sõita Lõuna-Koreasse, Seouli. Pärast pikka kaalumist otsustasin minna. Minuga tuli kaasa üks teine modell Eestist, kes oli vanem ja kogenud. Ta oli mulle nagu õe eest. Esimesel castingul tundsin ennast veidralt – kuna Seoulis on palju kataloogipildistamisi – siis mul paluti erinevaid poose võtta. Mina noore kogenematu modellina panin ühe käe puusa ja siis teise. Selle peale öeldi mulle, et palun veel poose, vähemalt 30 erinevat poosi. Mu pea oli täiesti tühi. Minu esimene fashion show oli Miss Sixty, samuti Koreas. Lavahirmu ei ole mul kunagi olnud. Võistlustants lapsepõlves on selles suhtes heaks treeninguks olnud.”

Mirjam tunnistab, et konkurentsi on selles äris palju ning läbilöömiseks on tarvis paks nahk kasvatada. “Aastate jooksul olen kasvatanud endale väga paksu naha. Praeguseks hetkeks on mind rivist välja lüüa küllaltki keeruline. Äraütlemisi on olnud palju, aga modellinduses on see paratamatu. Tuleb selg sirgu lüüa ja edasi minna.”

Kaunis naine paljastab ka oma ilurituaalid. “Peamine on korralik näohooldus. Kuna modellindus nõuab igapäevast meikimist, siis nii hommikul kui õhtul pesen nägu Carita Lagoon cleanser’iga, seejärel kasutan Carita Lagoon lotion’it, kannan peale Carita seerumi ning seejärel kreemi. Vabal ajal lasen nahal hingata. Väga oluline on ka kvaliteetne uni.”

https://www.instagram.com/p/BJKSFn3Blsf/?taken-by=mirjamvaljaots

https://www.instagram.com/p/BLVgu7ahFPd/?taken-by=mirjamvaljaots

https://www.instagram.com/p/BGzMxHnwZay/?taken-by=mirjamvaljaots

Avafoto: Mirjam Väljaots (Instagram/ @mirjamväljaots)
Allikas: Mood.ee