Vabaduse väljak 10.6.2017 kl 18.00: Soome 100 kontsert

NordenBladet – Suur Eesti-Soome kontsert on Soome 100 -juubeliaasta peasündmus Eestis. Publiku ees on soome ja eesti pop- ja rokkmuusikud, kes esinevad koos ja eraldi. Muusikuid saadab soome saatebänd Räjähtävä Nyrkki. Õhtut juhivad tuntud näitlejad Sanna Stellan ja Jan Uuspõld. Tasuta kontsert on muusikaline segu nostalgiast ning uutest noortest artistidest – soomlaste ja eestlaste ühisesinemistest ning naabermaa laulude tõlgendustest. See on läbilõige praeguse hetke soome kultuurist ja selle ühisosast eestlusega.

Suurel Eesti-Soome kontserdil 10. juunil 2017 esinevad:
Saara Aalto (FI)
Soome 100 kontserdi värskeim täht on Suurbritannia X Factori saatest superstaariks tõusnud Saara Aalto. Saara on laulnud duetti nii Jose Carrerase, Andrea Bocelli kui ka Adam Lambertiga.

Tõnis Mägi (EE)
Tuntud ja armastatud laulja, helilooja ja näitleja, kes on end iga eestlase südamesse laulnud ning sinna jäänud.

Vesa-Matti Loiri (FI)
Üks Soome omanäolisemaid meelelahutajaid. Lauljana tuntakse teda kui poplaulude esitajat ja Eino Leino tekstidele kirjutatud laulude tõlgendajat.

Chalice (EE)
Mitmekülgne muusik, pidevalt muutuv ja arenev artist, kes on tuntud oma sügavasisuliste tekstide ning eriilmelise repertuaari poolest.

Iiris (EE)
Elektroonilist popmuusikat esitav, Björki ja Kate Bushiga võrreldud lauljatar laulis end rahvusvahelise kuulajaskonna teadvusesse 2010. a Tallinn Music Week festivalil.

Mari Kalkun (EE)
Laulja ja helilooja ning üks Eesti tuntuimaid pärimusmuusikuid. Tema muusikat inspireeriivad loodus, eesti luule ja rahvamuusika.

Petri Laaksonen (FI)
Mitmekülgne Soome laulja ja helilooja, kes on kirjutanud palju populaarseid lööklaule, jõululaule ning ka vaimulikku muusikat.

Lenna (EE)
Üks Eesti muusikamaastiku säravaid tähti. Indiepoppi laulev Lenna alustas oma karjääri 2005. aasta Eurovisioonil esinenud ansambri Vanilla Ninja koosseisus.

Paleface (FI)
Soome tuntumaid räppareid ja aktiivne ühiskondlik mõjutaja. Soome 100 kontserdi taustabänd Räjähtävä Nyrkki (FI) on Paleface’i bänd.

Jaan Pehk (EE)
Väga mitmekülgne artist: kirjanik, laulja ja kitarrist. Orelipoisi nime all musitseeriv Pehk on armastatud laulukirjutaja.

Jüri Pootsman (EE)
Noor artist sai avalikkusele tuntuks laulukonkursi  “Eesti otsib superstaari” kaudu. Omapärase tämbriga laulja esindas Eestit ka 2016. a Eurovisioonil.

Ronya (FI)
Tõusev täht Soome muusikataevas. Tema muusikas ühinevad urbanistlik popp ning rütm ja bluus.

Stig Rästa (EE)
Laulja, kitarrist ja laulukirjutaja. Ansambliga Traffic ka Soomes esinenud Rästa esindas Eestit 2015. a Eurovisioonil koos Elina Borniga. Praegu tuntakse Rästat ka kui poistebändi Beyond, Beyond loojat.

Scandinavian Music Group (FI)
2002. a loodud pop- ja folkansambel. Akustilist muusikat mängivasse rühma kuuluvad Terhi Kokkonen, Pauliina Kokkonen, Miika Paatelainen ja Joel Melasniemi.

Villu Tamme (EE)
Tuntud punkmuusik. Tamme ja tema bänd  J.M.K.E. viisid oma lauluga “Tere, perestroika!” eesti punkmuusika ka Soome kuulajate teadvusesse.

Tuomo (FI)
Soome soul- ja džässmuusik. Ta varieerib eelarvamustevabalt rütmimuusika eri stiile.

Ailu Valle (FI)
Saami räppar, kes teeb muusikat oma emakeeles, põhja-saami keeles. Oma muusikas väljendab ta selgeid seisukohti, kuid on samas  apoliitiline.

Allikas: Soome100.ee