OHMYGOSSIP — Üha enam inimesi valib noorendusmeetodiks botoksi kasutamise. Naha alla süstitakse väike kogus toksiini, mis halvab antud piirkonna lihased. Siiski on olemas ka teisi võimalusi, kuidas nahal olevaid kortsukesi siluda ja noorust säilitada, kirjutatakse Osloskinlab´is.

Botoks on kahtlemata võimas vahend seljatamaks juba paari kuuga kortsukesed. Selleks, et mõju säiliks, tuleb protseduure regulaarselt korrata ja nägu võib pikas perspektiivis muutuda ebaloomulikuks, vahendab Iltalehti.

Enamik kortsudest ei teki tegelikult näoilmetest. Kortsukesed hakkavad moodustuma umbes 30-aastasena või veidi hiljem. Lastel ja noortel puuduvad kortsud, kuigi nende näoilmed vahelduvad väga hoogsalt. Kortse tekib kaelale, dekoltee piirkonda, randmetele, kõhule ja reite tagakülgedele. Teatud vanuses on kortsukesi märgata juba kõikjal kehal.

Kortsud tekivad seetõttu, kuna keha kollageenitase hakkab 30-nda eluaasta järel vähenema. Kollageen on üks olulisemaid naha elastsuse tegureid. Kui kollageeni tase väheneb, ei ole nahk enam võimeline võitlema kahjulike teguritega nagu päikesevalgus, reostus, näoilmed, halb toitumine, suitsetamine. Naha elastsus pole enam selline nagu oli varem. Positiivne on aga see, et kollageeni vähenemise protsessi on võimalik aeglustada, mistõttu aeglustub ka naha elastsuse ja pehmuse kadumine.

Müügil on igasuguseid erinevaid kollageeni sisaldusega tooteid, aga kõiki neid pole uuritud ja dokumenteeritud, kuidas naha siledusele mõjub. Uuringud on viidanud, et seespidiselt tarbitud kollageeni peptiidid võivad suurendada naha elastsust, vähendada kortse ja peeneid jooni. Oslo Skin Lab manustatav kollageen The Solution sisaldab Verisol-kollageeni, kus kollageeniproteiin on ensüümide abil lõhustatud kollageeni peptiidideks. Selles tootes on kollageeni peptiidid just õige kogusega, et keha kollageeni taset tõsta. Maitsetu pulber on lubatud segada ükskõik millise toidu või joogi hulka ning sisse võtta. Toode aitab nahka siluda, elastsust suurendada ja kortse tasandada.

Kliiniliste uuringute andmetel on Vertisol-kollageeni mõju märkimisväärne. Toode on kontrollitud ja testitud. Testimise käigus mõõdeti 45-65 aastaste (kokku 114 inimest) inimeste kortsude sügavust, kus selles vanuses on kõigem enim kortse. Kõikide inimeste nahk mõõdeti objektiivselt peale 4-ndat ja 8-ndat nädalat. Protsessi lõppedes oli kõikide inimeste kortsude sügavus vähenenud keskmiselt 20%.

Avafoto on illustreeriv. Modell Xenia L. (Erakogu)