OHMYGOSSIP — Elusituatsioone ei saa loomulikult üldistada, aga vallalisusel on tegelikult ka mitmeid plusskülgi, kirjutatakse Independent´is. Tihti arvatakse, et vanuses 30-40 vallaline olemine toob endaga kaasa kurbust, ahistustunnet ja muid raskeid tundeid. Mis siis, kui oled just pääsenud halvast suhtest ja üksinda olles hakkab taas eluvaim hoopis sisse voolama? Elujõu taastumine eeldab muidugi seda, et lahkuminekust ollakse korralikult üle saanud.

Vallalisus ei ole sugugi halb, ega häbiväärne asi, kuigi keskkond ja kultuurilised ootused sellele vihjata püüavad. 30-40 eluaastatel on enamasti elu juba välja kujunenud.

5 põhjust, miks 30-40 aastasena on vallalisus nauditav:

1. Sul jääb rohkem raha alles
Võid kogu raha ainult enda peale kulutada, mitte enam teise meelelahutuse või elamise jaoks. See on mõnevõrra vastuoluline väide, kuna eluaseme kulud tuleb ikkagi üksi tasuda ja see muudab olukorra negatiivseks.

2. Sul on rohkem aega
Sul ei ole enam tarvis arvestada teise ajakavaga. See väide lükkub osaliselt ümber, kui laste hooldusõigus on pooleks jagatud. Siiski võib lastest hoolimata jääda enda jaoks rohkem aega, kui asjatoimetused on mõlemale osapoolele sobivalt korraldatud. Sellest muidugi ei räägita kõva häälega, aga üsna nauditav on saada päris enda nädalavahetus, kui lapsed on parasjagu teise vanema juures. Kui endisest suhtest aga lapsi pole, saab nautida vabastavat tunnet, kus ei pea enam teise arvamusega arvestama.

3. Elu suund võib muutuda
Paljud paarid järgivad teatud mustreid: tutvumine, läbikäimine, kokku kolimine, abielu ja laste saamine. Tead alati ette, mis on järgmine samm. Aga kuidas oleks, kui saad nüüd teha, mida iganes soovid?

4. Kodu on täielikult sinu päralt
Otsustad üksi, mis värvi saab olema diivan või seinad. Mitte keegi ei takista sind nendes toimingutes.

5. Uued võimalused
Vallalisena saad hakata tegelema asjadega, mis on sulle panustavad. Õpi klaverit või kitarri mängima, astu teatritruppi, käi kontsertidel ja restoranides. Loo uusi suhteid, mida pole varem saanud luua – keegi ei suru sind enam alla!


Avafoto on illustreeriv: © Ohmygossip Couture/ Mika Pulkkinen