OHMYGOSSIP – Mais toimub Tallinnas reisifotograafiale pühendatud konverents, mille esinejate hulgast leiab kogenud reisijaid ja fotograafe, näiteks loodusmees Hendrik Relve, soolopurjateja Uku Randma ja fotograaf Aivar Pihelgase.

Pihelgas on ise ka konverensti korraldaja, kelle sõnul on ettevõtmise idee ühendada mitmed sama teemat kandvad sündmused üheks tervikuks: üheagselt toimuvad Reisijuht.ee ja Turist.ee korraldatav Eesti suurim reisifoto konkurss, Nikon tähistab sellel aastal oma 100 sünnipäeva ning tõi sel puhul välja just reisihuvilistele hästi sobiva kaamera Nikon D7500 kaamera. “Loodame reisifoto konverentsile saada suurt hulka huvilisi ja kui kõik kulgeb vastavalt plaanidele, siis esitleme seda kaamerat ka seal,” rääkis Pihelgas, kes ootab konverentsile laia huviliste gruppi. “Pole vahet, kas neid huvitab reisimine, fotograafia või mõlemad koos. Läbi huvitavate esinejate toome välja reisimise ja pildistamise erinevad tahud,” kinnitas Pihelgas Delfi Reisijuhile. ” Mis sunnib inimesi reisima, kuidas ammutada reisilt võimalikult palju positiivset emotsiooni? Millised kultuurierinevused on vajalik endale selgeks teha, et reis õnnestuks ja ei tekiks piinlikke momente. Karen ja Kersti on kaunid naisfotograafid, kes jagavad oma esimest kogemust Aafrika kontinendil ja räägivad tõusust Kilimajaro tippu. Hendrik Relve räägib reisipiirkondadest, kuhu satutakse täna veel väga harva.”

Konverents annab reisimise ja reisifotograafia kohta väga avara vaate ja hulgaliselt kasuliku infot. Lisaks näeb lummavaid pilte ja kuuleb seiklustest. Konverents pole mõeldud üksnes professionaalidele. Neil kes esinevad, on kõigil kogemus maksimaalne. Need on inimesed keda Eestis tuntakse nende reisikirjutiste, raadio- ja telesaadete, raamatute, ja fotode kaudu. Pealtvaataja võib olla huviline, kes pole reisinud ja kes ei tea midagi ka fotograafiast. “Räägime pigem reisimise ja pildistamise sisulisest poolest. Paneme inimesi kaasa mõtlema, ” tutvustas Pihelgas konverentsi iseloomu.

Avafoto: OHMYGOSSIP
Rohkem infot leiate siit: reisijuht.delfi.ee