OHMYGOSSIP – Talv on möödas, ilmad lähevad aina ilusamaks ning aeg on alustada aiatöödega. Tellisin 8 ruumi puid ja nüüd hakkan neid riita seadma. Igal aastal tellin lahtiseid puid ning peale riida ladumist mõtlen, et järgmisel aastal ostan konteineris, nii et laduma ei peaks. Aga siis kui ostu aeg kätte jõuab hakkab iga kord rahast kahju ja ikka ostan lahtiseid. Hinnavahe on päris suur – lahtiste puude ruutmeeter on 35.-EUR, konteineris kuni 145.-EUR ruutmeeter.

Enne kui roheliseks läheb tahaks aia enam vähem korda saada – lehed, mis veel sügisest jäänud ära riisuda, peenardelt vanad kuivanud oksad lõigata ning järgmiseks aastaks puud riitadesse kuivama seada. Tõnäoliselt tuleb veel 8 ruumi tellida, isegi kui ära ei kasuta on hea, kui on varud ning puud enne kütmist piisavalt kuivanud. Kevadel ostetud toores puu on sügiseks kütmiskõlblik aga eriti hea on kui ta seisab järgmise sügiseni.

Minu silmis on igasugune looduslikkus luksus. Mulle meeldib lihtne maakodu värske õhu, suure aia, privaatsuse ning öko-elustiiliga tunduvalt rohkem kui linnaelu. Mitte ükski jõud ei sunniks mind tossusesse linna kolima. Mida lihtsam ja looduslikum, seda parem!  Mida vähem pulte, juhtmeid, betooni ja linnamüra, seda parem! Mulle meeldib ahjuküte, mulle meeldib värske õhk ja vaikus, mulle meeldib oma aia saadusi süüa. Mulle meeldib olla n-ö maakas linna lähedal. Ning kes maal elab teab, et aeg liigub maal hoopis omasoodu. See kulg, mis ajal maal on, on hoopis teine – rahulikum ja mõnusam. Mulle sobib see, et mul ei ole kusagile kiire, et minu ümber ei tõmmelda närviliselt, et ma näen aknast välja vaadates hirve, jänest või kasse, mitte tramme, busse ja seitsmerealisi autoteid. Päris ajast sõltumatu ma loomulikult pole, kuidas saakski, kui sul on kaks last. Mõlemad käivad linnas koolis ning igapäevasest linnaskäimisest ma ei pääse ent ülejäänud aeg kulgem meie aja rütmis ja see on nii mõnus! Muuseas, kasemahl juba jookseb! Kel võimalust, jooge seda! Kasemahl puhastab organismi, kannab maa väge ja energiat ning annab teile uue hingamise! Kasemahlast saate rohkem lugeda SIIT.