OHMYGOSSIP — Nii sinu, kui kaasreisijate lend võib osutuda laste virina tõttu üsna väsitavaks. Aga mitte juhul, kui valmistud juba eelnevalt ette, kirjutab Mashable. Emade ja spetsialistide koostöös kokkupandud nipid muudavad lendamise rahulikuks, kirjutab NordenBladet.

1. Kui võimalik, väldi vahelende
Lennureis võib juba ilma ümberistumistetagi olla lapse jaoks hirmutav ja väsitav. Pikk ooteaeg lennujaamas muudab seda olukorda veelgi pingelisemaks.

2. Tutvu eelnevalt reisihtkohaga
Hea viis saada lapsed reisisihtkohast huvituma, on tutvuda juba kodus ajaloo, kultuuri ja vaatamisväärsustega. Näita lapsele multifilme või filme, mis on reisisihtkohas loodud ning seleta hiljem lennukis, et olete nüüd minemas sinna riiki, kus multifilmi tegevus toimus. Kui võimalik, näita lennukis filmi või multifilmi.

3. Võta lennuki peale uusi ja põnevaid mänguasju kaasa
Teate ju isegi, et kui laps saab uue mänguasja, jagub tegevust tükiks ajaks – kasuta see olukord lennukis ära. Teine variant on mõni soodne lelu muuta põnevamaks, näiteks paki see paberi sisse, et lapsel oleks harutamist.

4. Paki snäkid kaasa
Vahepala on reisiva vanema parim sõber. Vali sellised palad, mis on kergesti seeditavad ja ei määri käsi.

5. Pea meeles: vähem on rohkem
Tundub ahvatlev mõte pakkida kaasa kõik mänguasjad, tekid, filmid, et lapsel ei tekiks millestki puudust. Küll aga tasub meeles pidada, et pretensioone esitatakse selle põhjal, kui palju on asju. Mõtle hoolega, mida päriselt vajad ja mida saad kohapealt. Kui on lühike lend, pole vaja kaasa võtta kogu elamist.

6. Mõtle kaasreisijate peale
Kui lendad lastega, aitab piisav hoolitsemine ja mõistmine kenasti toime tulla. Keegi ei vaata selle peale hästi, kui lapsed häirivad lennurahu ning lapsevanem ei sekku. Me kõik oleme näinud olukordi, kus laps nutab avalikus kohas, aga kõik on tänulikud, kui lapsevanem vähemalt üritab last rahustada.

Avafoto: OHMYGOSSIP/Helena-Reet Ennet
Allikas: NordenBladet