OHMYGOSSIP — Tihti on inimeste peas levinud valearusaam, et hilises keskeas enam õrnutsemiseks soovi pole. Läbiviidud uuring näitab hoopis aga vastupidist tulemust. Hiljutine uuring näitab ka, et ligi kolmandik 50-65-aastastest kasutab seksiabivahendeid, vahendab Kaalimato.com.

Tervitused üle viiekümnendates inimestele! Värske uuring paljastab, et teie seksuaalelu on kadestamisväärselt imeline. Hiliskeskeas on tihti seksile rohkem aega, kus järelkasv on kodust välja kolinud. Tavaliselt on sellises eas inimene leidnud seksuaalse identiteedi. Paljud üle viiekümnesed hakkavad elama seksuaalselt õitsevat aega.

Kaalimato.com tehtud uuringus selgub, et 95% 50-65-aastastest harrastab kaaslasega seksi. Tavaliselt harrastab see vanusegrupp seksi korra nädalas. Populaarseim poos on misjonäri asend, kus naine on all ja mees peal. Huvitavaks teeb asjaolu see, et rohkem, kui 80% vastanutest harrastavad ka masturbeerimist. Enamik vastanutest rahuldavad end 2-3 korda nädalas.

“Paljud muutuvad vanemas eas seksuaalsemaks, kui on jõutud oma kehaga harjuda ja julgetakse nautida ning eksperimenteerida kõike uut,” ütleb seksuaalterapeut Annukka Lavikainen.

Uuringu tulemustest selgub, et 50-65-aastaste hulgast kasutab iga kolmas seksabivahendit ja üle poolte on neid kindlasti proovinud. “Seksvahendite kasutamine ei küsi vanust. Menopausist tingitud vaevustega kaasnevad igasugused uued nähtused: limaskesta muutused, erektsioonihäired või orgasmini jõudmine võtab kauem aega. Seksvahendid nagu vibraator, libesti või peenisepump aitavad erutumisele kaasa,” ütleb Lavikainen.

“Seksile, kui sellisele ei peaks siiski liialt keskenduma. Oluline on üldine seksuaalsus – lähedust ja intiimsust võib nautida mitmel moel.”

Uuring viidi läbi internetis, 2016 aasta mais. Osa võttis 1187 inimest, vanuses 18-65.

Avafoto on illustreeriv: (Väljavõte YouTube´i videost)