OHMYGOSSIP — Väljasõidud ja minipuhkused kruiisilaevadel Rootsi ja tagasi on nii eestlaste kui soomlaste seas väga populaarsed. Kes läheb niisama päevakeseks Stockholmi avastama, kes spetsiaalselt laeva maksuvabadest kauplustest soodsat kaupa tooma või sõpradega merereisi nautima.

Rootsi kruiisilaeva tax-free (maksuvaba) poed on kahtlemata suurim hitt, mis ei jäta kedagi külmaks. Innukamad kruiisitajad on juba poe ukse taga enne avamist järjekorras, et pääseks ostlema. Aga mida sealt ostetakse? Üks Viking Mariella tax-free kaupluste müügihitt on kahtlemata konjak – näiteks soomlastele maitseb enim Rémy Martin. Suunaga Tallinn-Stockholm müügihitiks on soodne ja maitsev vein. “Veine ostetakse aina rohkem ja ka soomlased on veini alal teadmisi arendanud. Eriti just kallimate veinide hinnad on laeval tunduvalt madalamad,” ütleb kaupluse juht Nicholas Hakanen.

Lisaks alkoholile ostetakse laevalt ka maiustusi. Populaarseimad on Fazeri šokolaadid ja Daim´i kotikesed. “Ka ameeriklaste Oreo küpsised on olnud laeval suureks hitiks. Lapsed on sõna otseses mõttes hullud nende järele,” ütleb Hakanen.

Tax-free kaupluste tootevalik on pidevas arenemises ja keskendutakse uutele tooterühmadele. Paljudele reisijatele tuleb tootevaliku suurus üllatusena – poest saab osta ka rõivaid ja ehteid. “Balmuir´i villane sall on toode, mille partii müüakse kogu aeg lõpuni. Odavad hinnad meelitavad reisijaid kohale,” lisab Hakanen.

Avafoto: OHMYGOSSIP/Helena-Reet Ennet