OHMYGOSSIP — Kauge ja imelise Kariibi mere saared on mitmeti lummavad ja sealset eksootikat vaatama kutsuvad.  OHMYGOSSIP toob teieni seitse huvitavat fakti Kariibi mere saarte kohta!

1. Kaheks jagatud saar
Kariibi mere saared on Kesk- ja Lõuna-Ameerika vahele jäävas Kariibi meres asuvad saared. Suurem osa neist kuulub kahte saarteahelasse: Suured Antillid (Kuuba, Haiti ja Puerto Rico) piiravad Kariibi merd põhjast, neist põhja jäävad Mehhiko laht ja Atlandi ookean; Väikesed Antillid piiravad Kariibi merd idast ja neist itta jääb samuti Atlant.

2. Maailma lühim lennurada
Kariibidel asuv ja Hollandile kuuluv Saba saar hoiab enda käes rekordit, mille olemus tekitab lennuhirmu all kannataval inimesel kerget paanikat. Väikesel saarel leidub nimelt maailma lühim ärilendude kasutuses olev lennurada. Juancho E. Yrausquin´i lennujaama lennuraja pikkus on vaid 400 meetrit. Vaata, kuidas maandumine ja laskumine välja näeb.

3. Kassahittide filmimispaik
Johnny Depp´i populaarseim Kariibimere piraatide filmid on tõepoolset Kariibidel filmitud. Kuigi filmis vilksatavad vahel justkui Havai maastikud, on need stseenid filmitud tegelikult Puerto Rico, Dominica ja Saint Vincent´i saartel. Ka Dominikaani Vabariigis võib leida selle filmi võttepaiku.

4. Maho Beach on tuntuks saanud ootamatul põhjusel
Kariibi rannad on üldiselt tuntud valge liiva ja türkiissinise vee poolest, aga St. Maarten´i Maho Beach rannal on eriline trump. Princess Juliana lennujaam asub nii lähedal rannale, et lennujaama maanduvad lennukid ületavad Maho Beach´i ülimadalalt. Lennuki saabumisel soovitatakse ranna külastajatel hoida igaksjuhuks kusagilt kinni. Aastal 2016 lõpetasid suured lennukid sinna maandumise ja nüüd kohtab seal ainult väikseid lennukeid.

5. Inspiratsiooniks Robinson Crusoe´le
Kas mäletad Daniel Defoe raamatuklassikut Robinson Crusoe´t? Mahajäetud saarele kadunud mehest kirjutavas raamatus kujutatakse just Kariibidel asuvat Tobago saart.

6. Kaimanisaartel on rohkem ettevõtteid, kui asukaid
Kolmest saarest koosneva Kaimanisaarte maksuparadiis vastab tõele: saarel on rohkem registreeritud ettevõtteid, kui elanikke. Tõsi on, et enamik ettevõtteid ei tööta kohapeal, vaid kusagil mujal. Brittide uudiste leht Daily Mail kirjeldab, et Kaimanisaartele on registreeritud lausa 20 000 ettevõtet ja seda vaid viiekorruselisesse hoonesse.

7. Kariibidele võib pääseda üsna soodsalt
Kaugel asuvad Kariibid on paljude arvatav kättesaamatu unistus, aga tegelikult ei pruugi sinna reisimine üldse kulukas olla. Soomest võib sinna teinekord pääseda vähem kui 300 euro eest.

Avafoto: Saint Martin (Helena-Reet Ennet/ OHMYGOSSIP)