OHMYGOSSIP  — Dubai on mitmetele reisijatele esimeseks meelepäraseks sihtkohaks Lähis-Idas, sest piirkonna kultuur ja sellega seotud käitumis- ja riietumisreeglid köidavad paljusid.

Alljärgnevalt leiate 7 nippi, et reis õnnestuks suurepäraselt.

1. Paketireis või omaette ringi tuuritamine?
Paljud reisibürood pakuvad ekskursioone Dubaisse, aga seal linnas on võimalik edukalt ka omal käel seigelda. Toredaid ja soodsaid reisipakette Dubaisse võib leida pea igast büroost ning eelarve ei pea olema kuigi suur. Kõige soodsama reisi saad siis, kui haarad piletid mõnest viimase minuti lennust. Majutuste võimalus on üpris lai ning hinnad jäävad enam-vähem Soomega samale tasemele. Pakkumises on nii soodsaid kui ka luksuslikke majutusvõimalusi – sobiva leidmisega ei teki tavaliselt probleeme. Soodsaid Dubai hotelle saate otsida SIIT.

2. Viisa saad kätte Dubais
Dubaisse on lihtne reisida, sest viisakohustust pole, kui reis kestab alla 30 päeva. Dubaisse jõudmisel antakse kätte 30-päevane turistiviisa.

3. Riietu konservatiivselt
Kuigi enamus turiste kannab Dubais igapäevaselt maikasid ja lühikesi pükse, tuleb kohalikku kultuuri siiski suhtuda austusega. Kohalike riietus on konservatiivne, ehk siis õlad ja põlved peavad olema kaetud. Kohvri kokku pakkimisel tasukski jälgida, et kaasa saavad sellised riided, millega oleks ka kuuma ilmaga hea olla. Moslemite püha Ramadani ajal tasuks kindlasti kaaluda konservatiivsemat riietust.

4. Kas Dubais saab alkoholi?
Kuigi Dubai on populaarne reisisihtkoht, ei saa alkoholi kõikjalt osta. Välismaa turistidele ei ole alkohol keelatud ja seda saab osta litsentseeritud restoranidest. Hotelli restoranidel on tavaliselt litsents olemas, seega on õhtusöögi kõrvale klaasike veini lubatud. Dubais leidub ka ööklubisid.

5. Suhtluseks sobib inglise keel
Enamik Dubais elavaid inimesi on välismaalased, seetõttu tuleb linnas inglise keelega kenasti toime. Kohalikud räägivad araabia keelt. Reisijal oleks viisakas selgeks õppida mõned araabiakeelsed põhifraasid.

6. Liikumine Dubais
Dubai on suurlinn, kus on otstarbekas ühest kohast teise liikumiseks kasutada taksot, metrood või bussi. Lühikese vahemaa jaoks võib kasutada jalgratast.

7. Kohalik toidukultuur
Dubais leidub palju araabiamaale iseloomulikku toitu (lähis-ida vürtsidega hummus, baba ganoush, datlid). Lisaks klassikalistele toitudele pakutakse loomulikult ka muid toite. Toitu saab nautida nii maailmakuulsate tippkokkade nimetust kandvates restoranides kui ka mitmetes erinevates kiirtoidukohtades.

Avafoto: Dubai (OHMYGOSSIP/Helena-Reet Ennet)