OHMYGOSSIP – Epp-Leen Kalda on nooruke juuratudeng Raplamaalt, kes kogub tuntust saates „Eesti parim pagar,“ kuid võibolla vähesed teavad, et neiu on kroonitud ka Miss Raplamaaks.

Peale õpingute väärtustab Epp-Leen aktiivset elustiili – talviti treeningsaalis ning suvel väljas. Oma osa ajast nõuab ka uus pereliige samojeedikutsikas: „Temaga käime tihti looduses matkamas ja üritame talle pakkuda võimalikult palju aktiivset tegevust, et tal oleks rõõmus elu.“ Lisaks on tegusal neiul veel üks uus hobi: „Mäesuuskadel ringi vuhisemine on minu jaoks suhteliselt uus avastus, kuid võin sellegi enda hobiks tituleerida.“ Epp-Leen räägib Ohmygossip.ee-le oma küpsetamiskirest, ilusaladustest ning jagab lugejatega ka oma lemmikretsepti.

Kust on pärit teie kirg küpsetamise vastu?
Meil on alati kodus palju küpsetatud. Olen väiksest peale suur magusasõber olnud ja ilmselt sellest see ongi välja kasvanud. Enda tehtud küpsetis on ju ikka alati parem, kui poest toodud.

Kuidas sattusite saatesse „Eesti parim pagar“?
Minus lõi vist välja väike edevusepisik, sest saatesse saatsin ankeedi täiesti ise. Kuna jälgisin esimese hooaja tegemisi, siis teise hooaja reklaami kuuldes tundsin, et see oleks väga lahe kogemus.

Olete juuratudeng ja küpsetamine on teile vist hetkel pigem hobi aga kas näeksite ennast selles valdkonnas ka kunagi töötamas?
Kindlasti ei saa ma seda välistada. Mõnes väikeses kohvikus või pagariäris käies tekib ikka tunne, et kui tore oleks sellist kohta omada. Kõige suurem hirm selle juures oleks aga see, et hobi muutub rutiinseks.


Epp-Leen Kalda (Stanislav Moshkov/TV3)

Tavaliselt koogid ja saiaksesed ning hea figuur kokku ei käi, mis on teie hea vormi saladus?
Mitte millegagi ei tohi üle pingutada, aga häid asju peab endale lubama. Kui tekib isu koogi järgi, siis olgu see hea ja rammus, nii saab isu kiiremini rahuldatud. Minu puhul kõiksugused gluteeni- ja suhkruvabad maiused nii hästi ei toimi, kuna aju ilmselt teab, et see pole päris see õige ja magusavajadus rahuldatud ei saa. Muidugi on oluline palju liikuda ja trenni teha.

Millised on teie ilusaladused, kas teil on mingeid igakuised iluprotseduure või lemmikhoolitsusi?
Ma arvan, et tervislikust toidust tulevad vitamiinid ja mineraalained ning teadlik treening ongi see, mis teeb inimese ilusaks. Veel pean ma enda iluprotseduuriks saunas käimist ja tihti koorin oma nägu ja keha ka koduse kohvipuru-mee maskiga.

Kuidas on pagarisaates osalemine muutnud teie elu?
Ma olen hakanud küpsetama veel rohkem kui enne! Teiste pagarisaates osalejate käest sain vist veel suurema küpsetuspisiku, kui mul oli varem. Samuti õppisin saate tegemise ajal, ning õpin ka nüüd hiljem väga palju küpsetamise kohta juurde. Seega on mul nüüd palju suurem küpsetamisalane teadmistepagas.

Lõpetuseks jagab Epp-Leen üht oma lemmikretsepti – šokolaadi fondant! „Restoranide hitt šokolaadi fondant on palju lihtsam ja kiiremini valmiv maius, kui tihti arvatakse,“ julgustab neiu kõiki küpsetama ja katsetama.

Vaja läheb:
rameki- või muffinivormi
120g tumedat šokolaadi
120 g võid
4 muna
50 g suhkrut
35 g jahu

Sulata 120 g tumedat šokolaadi ja 120 g võid vesivannil, lase veidi jahtuda. Klopi 2 tervet muna ja 2 munakollast 50 g suhkruga ja kalla see eelnevalt valmistatud segule juurde. Lisa 35 g jahu.
Määri vorm võiga ja kata see õrnalt kakaopuruga. Vormi põhja soovitan lõigata ümmarguse küpsetuspaberist ringi, siis tuleb fondant hiljem kergelt välja.
Kui vormid ettevalmistatud ja taigen valmis, vala segu vormidesse ja küpseta ahjus 180 kraadi juures vähemalt 7 minutit. Kuna vormi suurused ja ahjud on erinevad, siis soovitan ahju ukse ees küpsetisi valvata. Kui tundub, et fondant on pealt küpsenud ja tahke, siis vormid välja võtta ja fondant vormist eemaldada. Söö üsna kiirelt koos jäätise või marjadega, muidu küpseb fondanti sisemine osa järelküpsemise käigus tahkeks ja fondantist saab muffin.

Avafoto: Epp-Leen Kalda (Stanislav Moshkov/TV3)

Save

Save

Save

Save