OHMYGOSSIP — Naiste seas on kasvamas trend, et abielludes ei võeta endale abikaasa perekonnanime. New York Times´i tehtud uuringus selgus, et naised jätavad aina enam peale abiellumist omale neiupõlvenime.

Uuringus selgus, et viimastel aastatel abiellunutest on 20% naistest omale neiupõlvenime jätnud, 1970-ndatel oli see protsent 17%, 80-ndatel 14% ja 90-ndatel 18%. Põhjused selleks on mitmekülgsed. Osad naised on oma karjääri üles ehitanud või näiteks oma firma nimetanud neiupõlvenime järgi ja soovivad, et nad oleksid edaspidigi kergesti leitavad. Nende nimest on saanud justkui kaubamärk, mis muutes toob kaasa segadust. Ning juba abielludes mõeldakse ette, mis juhtuks lahutuse korral – tuntumad kardavad meedia sosistamist ning teised protseduuri nime taas neiupõlvenimeks vahetamise ees.

“See on olnud mu nimi 33 aastat minu elust,” ütleb üks naine, kes jättis abielludes neiupõlvenimem alles. “Näen meid suhtes võrdsetena, aga ei seo oma edu ning ettevõtte edukust neiupõlvenime hoidmisega,” ütleb aga naine, kes võttis omale abielludes mehe nime.

Tänapäeva modernsed paarid võivad abielluda ning sealjuures oma identiteeti säilitada. “Kui abiellutakse, on nad juba enne seda ühist elu elanud oma nimedega, mis on nende jaoks normaalne,” ütleb sotsioloogiaprofessor Penn Staten.

Heast vanast kombest ei räägi enam keegi.

Avafoto: PantherMedia/Sergejs Rahunoks/Scanpix