OHMYGOSSIP – Anne Smith Aaslaid, paljude jaoks televisioonist ning oma avalikust blogist tuntud pigem “Powerlifting Barbie” nime all, räägib Ohmygossip.ee´le kaalust, uuest toitumisest ning sellest, kuidas ta ülekilodele on plaaninud tuule alla teha.

Milline roll on teie elus kehakaalul – kas see segab kuidagi teie “tõelist olemust” või võtate/suhtute kaalu pigem neutraalselt
Kõik on kinni suhtumises. Loomulikult ma võin paista teatud riietuses – pesus, tuuninguga – atraktiivne ka 120 kilosena ja seda suurelt jaolt olengi, kuna olen koguaeg järjepidevalt jõutreeningut teinud aga mingi hetk hakkab see ülekaal tervisele ning aktiivset eluviisi segama. Nt kõrgetele korrustele treppidest kõndimine, pika maa läbimine kiirkõndimisel, pidev võitlus väsimusega, suuremad meeleolu kõikumised, liigesevalud jne. Iga jumala asi on lihtsalt oluliselt raskem. Olenemata vanusest ja treenitusest hakkab see raske ülekaal mingil hetkel lõivu võtma. Võime ju öelda, et kaalunumber ei ole oluline aga mingilt maalt, olles siis tugevalt rasvunud või alakaalus on see vaid õnnetu vabandus.

Kas teil on midagi jäänud elus tänu harilikust pisut suuremale kehakaalule tegemata?
-Tahaks mägironimist proovida
-Kunagi taipoksis jäi lisaks kergemale õlavigastusele asi kehakaalu taha (treener tegi selgeks, et kui oluliselt alla ei võta, siis pole kellegagi võistelda)
-Korralike lõuatõmmete tegemine, mis on ausalt öeldes päris häbiväärne minu jaoks
-Kergemas kaalugrupis võistlemine
-Raske, kurnav ja vahel isegi valus on pikemat maad joosta

Kuidas suhtuvad mehed kehakaalu – kas olete täheldanud suurendatud/vähenenud tähelepanu tänu kehakaalule?
Ausalt öeldes pole tähelepanu vähenemist kunagi täheldanud. Olgem ausad, väga palju pole erektsiooni tekkimiseks vaja ning isegi kui nad ei näe Sind püsiva partnerina, siis seksimiseks kõlbab olenemata kehatüübist naiselik naine enamus meestele. Võib olla on kole tõsiasi aga naiselik, kurvikas ja kasvõi väliselt enesekindlana paistev naine on meesterahva jaoks vägagi erutav.

Kirjutasite oma blogis, et plaanite kaalu langetada. Milliseid nippe/reziimi olete otsustanud jälgida/järgida?
Olen proovinud varem pool aastat low fat ehk madala rasvaga toitumist mis minu kehatüübile ei sobinud. Tiibeti meditsiini tüübi järgi olen lima, kergete tuule mõjutustega. Minu keha on äärmiselt tundlik igasugustele süsivesikutele. Ma olen alati võtnud juurde suvel, kui olen alkoholivabu ja vähese alkoholisisaldusega jooke ohtralt tarbinud ning millal minu süsivesikute tarbimine üleüldiselt on väga suur. Isegi mitme puuvilja söömine mõjutab minu keha. Nn patupäevad minu ellu ei kuulu enam .

Hästi palju tuleb teha tööd iseenda peas. Ilma selleta on väga raske ning keha langeb stressi. Mind on praegu palju aidanud reiki, tiibeti meditsiin, mediteerimine, enesesisendused ning eneseanalüüs. Jälgin ning suhtlen oma kehaga. Minu soov on keha, vaimu ja hinge tasakaalu saada. Kui sa oma peas ja südames ei ole iseendaga rahul siis pole vahet palju alla võtad. Enesekindlus on ikka madal ja rahul ikka pole. See teekond on tegelikult nii põnev, arendav ning huvitav! Olen saanud aru, et shoppamine, erinevate ilusasjadega ülekuhjamine, nukulikkuse tagaajamine ei rahulda minu hinge ning ei aita mul sisemist harmooniat saavutada.

Ma olen ketogeensel toitumisel ehk kõrge hea rasv, madalal hoian süsivesikuid ja täielik gluteeni vältimine. Mul on vereanalüüsi järgi piimatoodetele ning gluteenile raske talumatus. Olen piimatooteid täielikult vältinud varsti 1 aasta ning seedimine on paranenud. Täielikult olen gluteeni vältinud ligi pool aastat. Küsimus on harjumustes ning iga toitumisviis ei sobi kõigile!

Teen iga päev olenemata päevast vähemalt 1h kardiot u 800-1200 kilokalori väärtuses, püüan vastavalt võimalustele olla 1h jagu 2x nädalas kõhutantsus, 2-3x nädalas jõutrenn, mis hõlmab endast kindlasti rinnalt surumist. Kõige suurem rõhk on siiski vähemalt 1h kardiol ning toitumisel. Väga kerge on nt 1000 kalorit ära süüa aga seda põletada on juba oluliselt raskem.

Milline oleks teie ideaalkaal? Mida teeksite teisiti, kui oleksite oma ideaalkaalus?
Praegu on reaalne eesmärk võtta alla 30-40kg aga eks elu näitab kas 40kg vajagi on. Kunagi varem olen 30kg alla juba saanud seega ei näe sel takistust. Tuleb asja mõistusega võtta ning vaadata kuidas mu keha end teatud kaalus tunneb. Ma kindlasti ei taha, et midagi ei jääks kaalulangetamise pärast päriselt tegemata.

 

https://www.instagram.com/p/BLUHqiGliDz/?taken-by=powerliftingbarbie

https://www.instagram.com/p/BLIwJVFgd2E/?taken-by=powerliftingbarbie

https://www.instagram.com/p/BKL9fpfAzOb/?taken-by=powerliftingbarbie

https://www.instagram.com/p/BIaQ5oIA8Ka/?taken-by=powerliftingbarbie
Avafoto: Anne Smith Aaslaid (Instagram/@powerliftingbarbie)