OHMYGOSSIP — Eesti sportlikuma pere tunnustus omistati Põlvamaalt perekond Villakole, Tartumaalt perekondadele Kiiver ja Aan, Järvamaalt perekond Ilvesele, Jõgevamaalt perekond Eensalule, Valgamaalt perekond Pullesele, Saaremaalt perekond Mändlale, Raplamaalt perekond Tüvistele, Võrumaalt perekond Kuraginile, Läänemaalt perekond Kurismanile, Ida-Virumaalt perekond Pisarevile, Hiiumaalt perekond Koppelile, Harjumaalt perekond Aasjõele ja Viljandimaalt perekond Roosimägile.

Koostöös maakondlike spordiliitudega valitud Eesti sportlikumad pered saavad koos tunnustusega EOK-lt preemiaks 7.-9. oktoobrini toimuva Tallinn International Horse Show külastuse koos ööbimisega uues Hilton Tallinn Park hotellis.

Tartumaalt tunnustuse pälvinud seitsmeliikmelise sportliku perekonna pereisa Peetri sõnul on väga meeldiv, et nende perekonna sportlikkus on silma hakanud. “Meie peres käsukorras sporti ei tehta. Esmatähtsad on tervislikud elusviisid, mitte tippsport. Samas spordipisik on meil peres sees ja kõik pere liikmed on kas mingil hetkel tegelenud või tegelevad ka praegu spordiga. Kui päris trennis kõik hetkel ei käi, siis 2-3 korda nädalas liigub aga iga meie pere liige kindlasti,” rääkis Peeter Aan ja lisas: “Täname kogu perega EOK-d auhinna eest ja tunnustuse omistamise eest Tartumaa Spordiliitu.”

Eesti Olümpiakomitee liikumisharrastuse juhi Peeter Lusmägi sõnul peab EOK liikumisharrastuse edendamisel perespordi valdkonda väga oluliseks. “Kõik olulisemad väärtused ja elukestvad harjumused saavad alguse kodust. Nii ka armastus spordi ja liikumise vastu,” selgitas Lusmägi. “Oleme sportlikemaid peresid tunnustanud juba kümmekond aastat. Võiks ju arvata, et aastatega on tublimate valimine läinud lihtsamaks, siis tegelikult nii ei ole. Eesti pered on aina sportlikumad ja märkamist ning tunnustust väärivaid perekondi tuleb aina juurde. Usun, et liikumisharrastuse suurem väärtustamine kodudes on oluliselt mõjutanud Eesti liikumisharrastusega tegelemise statistikat ja aidanud üldise olukorra paranemisele kaasa.”

“Sellele kogemusele tuginedes oleme käivitanud ka teisi peresporti edendavaid algatusi. Näiteks Coca-Cola Fondiga koostöös sai sellel aastal alguse perespordipäevade programm “Liikumine teeb erksaks!”, igasügisesel üle-Euroopalisel spordinädala raames kutsume koole ülesse kaasama oma sündmustele ka lapsevanemaid jne,” lisas Lusmägi.

Avafoto: Tartumaa sportlik perekond Aan. (EOK)
Loe kõiki OHMYGOSSIP´i seltskonnauudiseid SIIT