OHMYGOSSIP — 23. septembris algas Tartus näituste messikeskuses “Motoshow 2016”, mis keskendub BMW 100. sünnipäeva puhul eriti just sellele automudelile – “Ringvaates” rivistasid BMW austajad üles valiku erilisematest mudelitest.

Video

 

Laitse Rallypargi omanik Üllar Suvemaa tutvustas “Ringvaates” esimesena veidra välimusega autot BMW 600, mille sisse istumiseks tuleb tõmmata eest auto esimene külg. “Ta on mull-ajastu näidisauto,” kinnitas Suvemaa ja selgitas, et vana tehnikaga on alati küll viperusi, aga see auto on täiesti töökorras. “Eks selle auto tootmine tuleb puhtalt majanduslikest põhjustest – kui Ameerikas tehti suuri autosid, siis Euroopas vastupidi selliseid pisikesi.”

Samuti näitas Suvemaa erilist BMW’d marginimetusega 2002 Turbo, mida toodeti vaid 1974. aastal. “Seda toodeti 1600 eksemplari ja see konkreetne auto on toodud Hollandist,” ütles auto omanik ning tõdes, et kuigi kindlasti oleks selle auto vastu huvilisi ka mujal maailmas, siis praegu see veel müügis ei ole. “Hind tal aga väga kõrge ei ole – selle konkreetse eksemplari hind on äkki umbes 100 000 eurot.”

Enda erilist BMW’d tutvustas ka Eesti Klassikaliste BMW’de klubi liige Ainar Viisel. “Ta on tolle ajastu sportauto ikkagi – mulle meeldib, et siin ei ole veel veojõukontrolli ja stabiilsuskontroll, sest siis ikkagi tunned, kuidas oled ise autos peremees.”

 

Allikas: menu.err.ee
Loe kõiki OHMYGOSSIP´i seltskonnauudiseid SIIT