Järjest rohkem on neid, kes öösel halvasti magavad ning  pidevate või periooditi esinevate unehäirete üle kurdavad. Hästimagatud öö aga valmistab meid ette uueks, tegusaks ja toredaks päevaks. Siin mõned lihtsad nõuanded mõnusaks uneks.

Õhtul

1. Lõpeta päev mingi rutiinse tegevusega, mis aitab ajul lõõgastuda.
2. Joo vähem kohvi ja alkoholi.
3. Pane magamistoas ära kõik üleliigsed asjad, et luua rahulik õhkkond.
4. Pimedus teeb uniseks – elutoas pane põlema lamp, mis ei anna liiga palju valgust ja magamistuba olgu pime, siis hakkab erituma rohkem melatoniini, mis on organismi enda unehormoon.

Öösel

5. Mine alati magama ja tõuse üles kindlal kellaajal. Ära vedele niisama voodis. Uni on reeglipärane ehk siis selleks, et tekiks piisav unevajadus, peame iga päev enam-vähem sama kaua üleval olema.
6. Ära jää voodisse kui und ei tule, sest siis seostab aju ärkveloleku ja muretsemise voodiga ning kui sa järgmine kord unetuna voodis lebad, tekitab see automaatselt stressi.
7. Saa oma unega sõbraks – tunne ennast enne magamaminekut pingevabalt ja ära muretse juba ette, et ees ootab unetu öö.

Päeval

8. Alusta hommikut aeglaselt ja rahulikult. Ürita mitte stressi sattuda.
9. Hommikul on hea kui on palju valgust. See muudab meid erksamaks ja tugevdab õiget päevarütmi, nii et õhtul oleme unisemad.
10.Jaluta rohkem. Liikumine on alati hea ja jalutuskäigud on unehäirete käes kannatajaile eriti kasulikud.
11.Tee väikeseid pause ja puhka, nii et sa päeval tegutsedes üle ei pinguta. See aitab ka õhtul lõdvestuda, isegi siis kui veedad selle aktiivselt.
12. Lõdvestuda saab ka hingamise kaudu. Õpi ära lihtne hingamistehnika.