OHMYGOSSIP —  „Kas poliitika on tõesti nii käest ära?“ taban end mõtlemast, kui vaatan Itaalia krimipõnevikku „Suburra: valu, veri ja võimuvõitlus“, kus parlamendisaadikud painduvad nagu plastiliin – paku vaid, et ootamas on hea soe koht uue suurettevõtte juhatuses ja hääled pudenevad sellele ärile soodsas suunas. Ja mida rohkem lasub poliitikute hingel valgust kartvaid tegusid, seda lihtsamini saab allilm neid marionetina hüpitada, kirjutab Kais Allkivi Õhtulehe filmiblogis.

Jah, filmi tegevus toimub Roomas, täpsemalt Colosseumist põhja poole jäävas Julius Caesari sünnilinnaosas Suburras, mis sai tuntuks oma punaste laternate tänavatega ning kus on läbi ajaloo oma kirgi rahuldanud ja räpaseid tehinguid sõlminud nii töölised kui ka eliit. Säärast kuritegelike perekondade omavahelist kemplemist meil ehk ei ole, aga lugu, mis kogu veriste sündmuste jada käivitab, võiks vabalt aset leida Eestiski.

Pingetest lõhestatud parlamendi liige (Pierfrancesco Favino, „Inglid ja deemonid“) räägib naisele, et tööd on kole palju, ent sukeldub hotellis naudingute maailma. Ta hullab hotellis kahe lõbutüdrukuga ja tõmbab end narkootikumidest pilve. Kui üks neist – alaealine, nagu poliitikuhärra tellis – üledoosi tõttu sureb, ei võta parlamentäär loomulikult vastutust, vaid laseb jalga ja nõuab, et ellu jäänud prostituut (Giulia Gorietti) asja korda ajaks.

 

Refereeritud artikli täisteksti loe Õhtulehest
Loe kõiki OHMYGOSSIP´i seltskonnauudiseid SIIT