OHMYGOSSIP — Pole midagi värskendavamat ja maitsvamat kui mahlane ja magus viil arbuusi, aga see ei tähenda, et kõik arbuusid on maitsvad ja mahlased. Õiget, lahti lõikamata arbuusi on väga raske valida, sest me ei näe ju koore alla, aga tegelikkuses on olemas lihtsad nipid leidmaks just see kõige parem arbuus.

SUURUS

1

Paljud usuvad, et arbuus peabki olema suur ja mida suurem on arbuus, seda küpsema viljaga on tegemist. Tegelikult ei tohiks valida liiga suurt ega ka liiga väikest arbuusi, vaid leida valiku hulgast keskmise suurusega vili.

KUJU
Juhul kui sa ei teadnud, siis arbuusidel on sugu. “Isa-arbuusid” on natuke vesisemad, samas “ema-arbuusid” on magusamad. Arbuusi soo tunned ära kuju järgi. “Isa-arbuusid” on rohkem piklikumad, samal ajal “ema-arbuusid” on ümmargused.

Rusikareegliks ongi, mida ümaram on arbuus, seda magusama viljaga on tegemist ning mida piklikumad, seda vesisem ja vähem magusat maitset. Kui soovid magusat, siis vali alati võimalikult ümar arbuus.

LAIK

3

Kõikidel arbuusidel on suur laik, mis näitab, mis küljega arbuus on põllul lebanud. Maitsvamad ja magusamad arbuusid on tavaliselt valkjas-kollaste või oranž-kollaste laikudega. Seega ära vali beežide ega pruunide laikudega arbuuse.

SABA

4

Saba näitab, kui viljaka ja küpse viljaga on tegemist. Roheline saba näitab, et arbuus on korjatu liiga vara ning see maitse ei pruugi olla parim. Kui saba on kuivanud, siis on tegemist valmis viljaga.

VÕRGUSTIKUD

5

Kui arbuusil on võrke või võrgustike või isegi Marsi pinda meenutavad moodustised, siis see näitab, kui mitu korda on taime tolmeldud. Mida rohkem on olnud tolmlemist ehk mida rohkem on võrgustikke, siis seda parem on vili.

 

 

Save