OHMYGOSSIP — Täiskasvanuikka jõudmisel on normaalne, et perest võib tekkida eraldumine. Kuidas toimida, kui iseseisvalt elatud aastad on muutnud vanemaga suhted külmemaks? Bustle vahendusel toome teieni nipid, kuidas muuta emaga suhted lähedasemaks.

Siin on näited küll ema kohta, aga miski ei takista neid nippe proovimast ka näiteks isaga!

1. Leidke midagi ühist
Midagi ühise all peetakse silmas siis kas hobi, telesarja või midagi muud, mis pakub teile ühist tegevust.

2. Hoia tähtsad kuupäevad meeles
Su ema mäletab suure tõenäosusega kõiki sinuga seotud olulisi kuupäevi: sünnipäev, nimepäev jne. Mäleta ka sina emaga seotud kuupäevi.

3. Küsi, kuidas vanemal läheb
Kas vanematega suhtlemisel räägite enamasti ainult sellest, kuidas sinul läheb? Pea meeles ka vanemalt küsida, kuidas temal sujub.

4. Räägi emale oma elust
Mõni räägib oma elust vanemale võib-olla ainult pinnapealselt. Suhteid saab süvendada, kui julged rääkida endast rohkem. Räägi talle näiteks, kuidas sul armuelus tegelikult läheb ja paljasta suurimad mured.

5. Jagage kogemusi
Ka vanemad on kunagi olnud noored ja võib-olla teinud läbi samu asju. Kas sind vaevab näiteks tööalaselt midagi? Räägi sellest emale, sest võib-olla on tal mälestustepagasis samu kogemusi.

6. Kuula hoolikalt
Kui vestled emaga, kuula, mida ta räägib. Kui ta annab sulle nõu, võta see vastu ja lase elus käiku. Sel moel näitad emale, et pidasid ta ideest lugu.

7. Leia ema jaoks aega
Kui eladki emast kaugel, leia tema jaoks ikkagi aega, et külla minna. Telefonikõned, sõnumid ja kirjad on samuti hea viis ühenduse hoidmiseks, aga näost-näkku kohtumised on ikkagi erilisemad.

8. Ära pea vimma
Anna emale andeks, kui teie vahele on jäänud midagi aastate jooksul kriipima. Mis olnud, see olnud. Enam pole mida muuta. Keskendu selle asemel olevikule ja naudi, millised suhted on praegu.

9. Täna oma vanemaid
Tänu ei avaldata ainult emade- või isadepäeval. Täna vanemaid igal hetkel, kui tunned ja soovid.

Avafoto: Ohmygossip.com