Tallinna Kiirabi andmetel on tänavu esimesel poolaastal traumadega seotud väljakutsete arv mullu sama ajaga võrreldes mõnevõrra langenud, samas on kasvanud lastetraumade hulk.

Tallinna Kiirabi statistika näitab, et võrreldes tänavuse ja mulluse esimese poolaasta  traumadega seotud väljakutseid, on nende arv langenud vastavalt 3797-lt 3576-le.  Langenud on kõikide traumaliikide- liiklus-, olme-, töö-, suitsiid ja vägivald- arv, suurenenud aga sporditegevusel saadud traumad 116-lt 165-le, ja lastetraumade hulk, mis on kasvanud 366-lt 407-le.

„Lastetraumade kasv näitab veelkord äsjaloodud väikelaste traumade ennetamise töögrupi loomise vajalikkust. Kindlasti on siin suur osa vanemate hooletusel ja ükskõiksusel, aga see pole ainus põhjus,“ ütles abilinnapea Merike Martinson, lisades, et  üha rohkem on hakatud tegelema tervisespordiga, aga paraku on see kaasa toonud ka traumade sagenemise. „Ühelt poolt on põhjust rõõmustamiseks, aga traumade rohkus näitab, et ohtudest ei olda piisavalt teadlikud,“  on Martinson sunnitud nentima.

Tallinna Kiirabi ravijuht Katrin Koort peab traumadega seotud väljakutsete vähenemise põhjuseks inimeste teadlikkuse kasvu. „Üha enam pöördutakse neil puhkudel otse haiglate erakorralise meditsiini osakondadesse, mis jätab kiirabile võimaluse anda rutem abi eluohtlikus seisundis patsientidele,“ ütles Koort.