OHMYGOSSIP — Vastavalt värsketele uuringutele selgus, et neli inimest kümnest tätoveeringut teha lasknutest on vähemalt ühte nahakaunistust kahetsenud, vahendab Daily Mail.

Uuringus selgub, et üks kuuest kahetseb oma nahaalust tinti nii väga, et seda minnakse lausa kirurgiliselt eemaldama. Suurim põhjus, miks tätoveeringute osas arvamust muudetakse, on hirm. Kardetakse, et tätoveering on liiga vulgaarne ja jätab harimatu mulje – sellisel arvamusel olid suisa pooled vastanutest. 34% jällegi pelgasid, kuidas nad näeksid tätoveeringutega vanemas eas välja ja paljud pidasid tätoveeringut segavaks faktoriks tööelus. Küsitlus viidi läbi 1200 tätoveeritud inimese hulgas.

“Küsitluse sõnum on üsna selge – enne mõtle, kui teed,” ütleb küsitluse korraldaja. Paljud, nagu näiteks teismelised ja kahekümnendate alguses olevad noored kahetsevad tehtud tätoveeringuid ning varjavad neid töökohas,” lisab küsitluse läbiviija. Küsitluses selgus, et tätoveeringuid hakatakse tegema vanuses 18-20 aastat. Tätoveeringuid tehakse pigem teiste eeskujul ning see on enamjaolt emotsionaalne ettevõtmine. Samuti on väga populaarne avaldada sellisel moel armastust, kus tätoveeritakse mõnele kehaosale näiteks kallima nimi.

Avafoto: Unsplash

Loe lisaks:
Vaata, mida tähendavad erinevad tätoveeringud?
OHMYGOSSIP — Tätoveering on inimese või looma naha pigmendi muutmine naha pinna alla kantud tindi abil. Inimestele tehakse tätoveeringuid põhiliselt kaunistamise eesmärgil, loomadele nende identifitseerimiseks.