OHMYGOSSIP — Kui valge ja/või punase veini joomine on tekitanud oma maitse poolest küllastust ning ka roosa veini järgi pole isu, siis kahtlemata on olemas veel üks silmapaistev variant – sinine vein, vahendab Metro.

Hispaanlaste Gik Live esitleb esimest sinist veini, mille taga olev meeskond loodab, et see saab sama sensatsiooniliseks, kui punane, valge ja roosa vein. Gik Live kodulehel oleva info järgi kajastub, et sealne tiim koosneb umbes paarikümnest noorest täiskasvanust, kellel puudub varasem veini valmistamise kogemus. Vein on välja töötatud koostöös Baskimaa ülikooli ja Azti Tecnalia´ga.

https://www.instagram.com/p/BE6Pt83xRKA/?taken-by=giklive

Veini tootmises kasutatakse nii punaseid, kui rohelisi viinamarju, mida korjatakse erinevatest Hispaania istandustest. Sinine värv on aga pärit antotsüaniinidest (bioaktiivne komponent), mida saadakse viinamarja koortest ning millele segatakse hulka indigod (sügavsinine värvitoon).

Veini värviks valiti sinine toon, kuna see esindab vaheldumist, muutusi, liikumist, innovatsiooni ja lõpmatust. Vein sündis selleks, et lõbusalt aega veeta – uue ja millegi erilise loomiseks. “Mõtlete, et miks sinine toon. Aga miks mitte?,” kommenteeritakse veini kodulehel värvivalikut.

Vein tuleb lähikuudel Suurbritanniasse, Prantsusmaale, Hollandisse ja Saksamaale müüki ning pudeli hind saab olema umbes 10 eurot.

https://www.instagram.com/p/BEd59FUxRDp/?taken-by=giklive

https://www.instagram.com/p/BDTSwaLRRFh/?taken-by=giklive

https://www.instagram.com/p/_7HbObxRAs/?taken-by=giklive

Avafoto: Instagram @ giklive

Loe lisaks:
Veini serveerimise ABC
On olemas mõned lihtsad reeglid, mis aitavad teil sobivat pokaali valida ning veini serveerida.