OHMYGOSSIP — Singapur on Kagu-Aasia linnriik, mille silueti moodustavad lugematud futuristlikud pea pilvedeni ulatuvad hooned. Fotograaf Keith Loutit võttis ette vapustava projekti ning selle tulemus paneb ahhetama, vahendab Bokeh.

Linn on muljetavaldav ja pidevas muutumises, mida tõestab fotograaf Keith Loutit´i koostatud imeline intervallkaadritest video. Video viib vaataja otse miljonilinna keskmesse. Video näeb välja selline, justkui see oleks loodud arvuti efektide abil, aga tegelikult koosneb video 500 päeva vältel tehtud fotodest. Loutit pildistas projekti jaoks üles ligi miljon fotot, millest videosse jõudis umbes 25%. Fotod on tehtud kahe Nikon D4 kaameraga.

_____________________________________________________________
Singapur (sanskriti sõnast ??????? ‘Lõvilinn’; ametlik nimi Singapuri Vabariik) on riik (linnriik) Kagu-Aasias Malaka poolsaare tipu lähedal asuval Singapuri saarel ja rohkem kui 60 väiksemal saarel. Saarte arv on rannikumere täitmise tõttu ajapikku vähenenud ja pindala suurenenud. Singapuri kõrgeim tipp on 176 m kõrgune Timah. Singapuri rajasid kaubandustugipunktina 1819. aastal britid Thomas Stamford Rafflesi juhtimisel. Teise maailmasõja ajal okupeeris Jaapan Singapuri. 1959 sai Singapur omavalitsuse, 1965 riik iseseisvus.

Singapur on arenenud turumajanduse ja kõrge elatustasemega riik, kus ametlik asjaajamiskeel on inglise keel. Osadel hinnangutel on Singapur 2014. aasta seisuga enim vanahiina (“Confucian”) kultuuri kandev riik maailmas, isegi rohkem kui Hiina, sõltumata inglise keele kasutusest. Singapuri avalike teenistujate palkamisel kasutatakse 2014. aastal vanahiina “Imperial Examination” stiilis eksamit. Eurooplaste poolt enamasti jaapanlastele omistatav töökus ja perfektsionismipüüdlus on jaapani kultuuri tulnud just konfutsianismi ideoloogiast ning töö hästi, perfektselt ja püüdlikult tegemisest peetakse väga lugu ka Singapuris. De facto kõrgeimaks võimukandjaks on 2014. aastal Singapuris ikkagi keisri analoog.

Avafoto: Väljavõte Vimeo´st