OHMYGOSSIP — Good Housekeeping´us kirjutatakse, et tüdruku kasvatamisel käiakse rohkem raha välja, kui poiste kasvatamisel. Et seda välja selgitada, võrreldi toidule, koolitarvetele, hobidele, rõivastele ja liiklemisele kuluvaid summasid.

Nende võrdluste käigus selgus, et tüdruk- ja poisslapse toidu-, hobide-, ja transpordikulud jäid enamvähem samale tasemele. Erinevus tekkis riiete kulutuses, kus vanemad ostsid kuu jooksul tütardele 80 dollari (umbes 70 eurot) väärtuses rohkem koolitarbeid ja rõivaid.

Uuring paljastas, et tütre 18-aastaseks saamiseni kulus temale 17 280 dollarit (umbes 15 290 eurot) rohkem, kui sama vana poisslapse kulutuste peale.

Tasub silmas pidada, et küsitlus viidi läbi 461 USA´s elava perekonna vahel. Kui uuring viidaks läbi Eestis, siis ilmselt ei tekiks nii suurt rahalist vahet.

Avafoto: Ohmygossip.com

Loe lisaks:
Beatrice Ohmygossip.ee’le: Lapsed on tähtsamad kui isiklikud saavutused
OHMYGOSSIP — “See päev ei tähenda mulle suurt midagi, oma ema olen ma armastanud ja armastan niikuinii iga päev,” räägib Beatrice Ohmygossip.ee’le, et nende peres emadepäeva eraldi suursündmuseks ei peeta.

Justin Petrone: Ei saa aru, miks peaksid poisslapsed olema rohkem hinnas kui tüdrukud
Justin Petrone kirjutab ajakirja Anne&Stiil (okt 2011) kolumnis, et ei mõista, miks peaksid poisslapsed olema tänapäeval rohkem hinnas kui tüdrukud.

Kas lapsed teevad õnnelikuks?
Lastetud rohkem rahul?Inimese kui liigi seisukohast on meist enamikku mingil hetkel tabav paljunemissoov igati mõistetav, üksikisiku seisukohast on aga tegu suurema müsteeriumiga, kui arvata võiks.