OHMYGOSSIP – Lapsed loevad usaldust näoilmetest, väidab Hiinas läbi viidud uuring. Kas lapsed tihuvad nuttu sinu nähes? Põhjus võib olla psühholoogias, vahendab Expressen.

Nimelt väidab teadusajakirjas Frontiers In Psychology avaldatud uurimus, et lapsed ei usalda inimesi, keda nad peavad koledateks. Seetõttu võivad pelgalt näojooned määrata ära, mida laps sinust arvab.
Teadlased tahtsid välja selgitada, miks lastele ühed inimesed meeldivad ja teised mitte. Uuringus osalesid grupid, kus oli 8-, 10- ja 12-aastaseid lapsi. Neile näidati kaheksa mehe pilte. Kõigil piltidel oli meestel neutraalne näoilme ja nad vaatasid otse ette. Esimesena pidid lapsed arvama, kui usaldusväärsed need mehed on. Teiseks pidi lapsed arvama, kui meeldiv on mees. Kui tulemusi võrreldi, siis tuli välja selge seos: meeldiva välimusega inimesi peeti usaldusväärseks. Koledaid inimesi ei usaldatud.

Varasemates uuringutes on leitud, et juba imikud eelistavad kauneid näojooni ja kardavad koledaid. Nüüd tuvastati sama asi vanemate laste juures.