OHMYGOSSIP – Eesti on suvel Soome turistide hulgas hinnatud sihtkoht. Iltalehti on soomlaste jaoks kokku pannud nõuanded sündmuste kohta, mida Eestis nautida!

1. Naudi Tallinna tänavatoidufestivali (Grillfest 2016, Tallinnas 10-11. juunil 2016)
Parimad tänavaroad vallutavad Tallinna 10-11. juunil 2016. Tallinna rahvusvaheline tänavatoidufestival Grillfest 2016 esitleb mitmekülgset valikut ja rahvusvahelisi roogi kõikjalt maailmast: üritusel osaleb üle 60 söögi- ja joogikoha nii Eestist kui välismaalt. Kaasa löövad Telliskivi Loomelinnaku söögikohad, eestlaste söögiautod, vahvad tänavarestoranid, staarkokad ja Eesti toidugurud. Lisaks võib üritusel maitsta välismaiste pop-up restoranide ja rahvusvaheliste toiduautode pakutavat. Üritus on võtnud suuna ökole, mis tähendab, et restoranid pakuvad esimest korda toitusid, mis valmistatud ainult kas biolagunevatest või taaskasutatud nõudest.

2. Nuusuta mereõhku Tallinna merepäevadel (Tallinna merepäevad, Tallinnas 15-17. juulil 2016)
Kogu Eesti suurim mere- ja pereüritus Tallinna merepäevad ühendab meresõidu ja sadamaga seotud sündmused. Kolm päeva vältaval tasuta üritusel on osalejatel võimalus tutvuda näiteks suurte laevadega. Programmis on lisaks kontserdid, laevasõidud, Tallinn Race purjetamisvõistlus ning palju erinevaid ülesastumisi.

3. Tantsi läbi öö elektroonilise muusika festivalil (Weekend Festival, Pärnus 4-6. augustini 2016)
Soomest alguse saanud Weekend Festival toimub Eestis 2016. aasta augustis juba teist korda. Elektroonilise muusika festivalile koguneb üle 50 rahvusvaheliselt tuntud ja tunnustatud DJ. Festivalikülalised saavad valida peopaiga eri linnade hulgast, kuna üritus toimub üheaegselt nii Pärnus, Helsingis kui Stockholmis. Kolmepäevane festival Eesti kuurortlinnas on unustamatu elamus.

4. Naudi muusikat järve kaldal (Leigo järvemuusika, Leigol 5-6. augustil 2016)
Augustis toimuv Leigo järvemuusika on tuntud kui romantiline festival. Kahel päeval 5-6. augustil korraldatav festival toob järve keskele paigaldatud lavale lisaks klassikalisele muusikale rocki ning järve kaldale koguneb tuhandeid inimesi. Leigo järvemuusikal võib tänavu kuulata muu hulgas eestlasest helelooja Arvo Pärdi loomingut, muusikale lisaks saab kaasa elada tulemängule ja ilutulestikule.

 5. Ela kaasa Tallinna lillefestivalil pakutavale (Tallinna aiadisaini festival, Tallinnas 22.05-28.08.2016)
Seitsmendat korda korraldatav Tallinna aiadisaini festival muudab Tornide väljaku kauniks lilleaiaks. Aasta 2016 teemad lillede mäng ja üldine aiadisain pakuvad külastajaile silmailu ning muudavad keskaegse linnamüüri ääres asuva ala efektseks lillemereks. Kogu suve pikkune üritus kestab kolm suvekuud.

visitestonia