OHMYGOSSIP — On asju, mida sulle koolis kunagi ei õpetata, aga mis tulevad tööelus  kasuks. Mõned neist oskustest on rakendatavad ka vabal ajal, et aeg mööduks kvaliteetsemalt, vahendab Business Insider.

1. Ole oma ümbrusest teadlik
Selle all mõeldakse, et pane teisi inimesi tähele. Näiteks, kui oled parasjagu kellegagi aktiivset vestlust pidamas ja kõrvale tuleb keegi, kes kuuleb teid ja soovib samuti vestlusest osa saada, siis märka teda ja anna mõista, et ta on teretulnud.

2. Ilmu kohtumisele kohale 10-15 minutit varem
Selleks on 3 head põhjust. Esiteks võib teel olla liiklusummikuid. Teiseks on sul aega otsida kohtumispaika ja kolmandaks jääb sul aega, et rahuneda ja end veidi sättida või ette valmistada.

3. Tutvusta inimesi teineteisele
Inimene, kes on osav uusi suhtlusvõrgustikke looma, aitab ka teisi, et nemad tutvuksid teistega kergemini kuigi see ei pruugi otseselt sind mõjutada. Maailm ei pöörlegi ainult enda kasu ümber.

4. Ära räägi kogu õhtu ainult endast
Proovi ühel õhtul keskenduda ainult teistele inimestele, kes nad on, millega tegelevad. Ära kunagi keera arutelu tagasi enda peale. Teistest huvitumine teeb ka sind huvitavaks inimeseks.

5. Pane teised end erilisena tundma
Järgmine kord, kui oled näiteks tööintervjuul, näita huvi intervjueerija karjääri vastu. Tõsta esile mõni tema saavutus ja küsi selle kohta lisa. See paneb teda positiivselt imestama, kui oled tema karjäärist ja saavutustest teadlik.

6. Oska kriitikat hinnata
Vähemalt 30-aastasena võiksid osata vastu võtta enda kohta käivat kriitikat ja suhtuda sellesse rahulikult.

7. Kohanda end teise inimese harjumustega
Kui oled kellegagi meilivestluses, kasuta sellist kõnepruuki nagu temagi kasutab. Kui teise kirjastiil on värvikas ja intensiivne, püüa ka sina end selliselt väljendada. Kui teine väljendab end väga diskreetselt, jää ka sina selliseks.

8. “Mida ma saaksin teie projekti heaks teha?”
Selline küsimus avab sulle mitmeid uksi ja loob suhteid. Küsi selliseid küsimusi tihti.

9. Räägi lugusid
Lugude rääkimine ei ole sama, mis muinasjutu rääkimine. Lõbusate ja huvitavate lugude rääkimine teeb sinust meeldejääva ja meeleoluka persooni. Võid lugusid rääkida näiteks tööintervjuu olukorras.

10. Jää siiraks ja inimlikuks
Sotsiaalmeedia on hea koht, kus vestlust alustada, aga mitte neid pidada. Helista inimestele! Veel parem oleks, kui kohtuksid nendega näost-näkku.

Avafoto: Ohmygossip.com