OHMYGOSSIP — Soome Ilmajoki linna reoveepuhasti meeskond on hädas, kuna keegi linna elanikest (või mitmed) paneb viimasel ajal süstemaatiliselt juuksekarvu wc-potti ja laseb alla. Kahtlustatakse, et tegu võib olla juuksuriga, vahendab Iltalehti.

Karvadest koguneb suur mass ja kahjustab ning lõhub veepuhasti siseseadeid, samuti tekitab sellest tulenev probleem suuri kulusid. “Kaheksa kuu vältel on abi jaoks kulunud tuhandeid eurosid. See on uus nähtus, mis tekitab lausa hämmingut,” ütleb Ilmajoki reovee puhastusjuht Ari Luoma.

“Ei sa kellelegi konkreetsele sõrmega näidata, aga juukseid on nii palju, et tundub, et need tulevad juuksurist. Juuksed on ka pikad, mis kinnitab, et need tulenevad inimestelt.”

Veepuhastusjaam kogub nädala jooksul kokku 70-100 liitrit juukseid, mis on tunduvalt suurem kogus, kui varasemalt. Enne eelmise aasta lõppu oli aasta kogus kokku vaid liiter või paar. “Keegi ilmselt paneb neid teadmatusest ja mõtlematusest äravoolu. Loodame, et selline mõtlematu tegevus lõppeb, kui asi jõuab avalikkusesse,” ütleb murest murtud Luoma.

Luoma sõnul ei ole muidu juuksed veepuhastusseadmete suurimaks ohuks olnud. Aastast-aastasse läbiv murekoht on vatitikud, hügieenisidemed ja kondoomid. “Mitte ühtegi neist ei tohi visata vetsupotist alla ja ma usun, et kõik tegelikult teavad seda,” ütleb Luoma.

Niisiis, olgem hoolsamad ja ärgem visakem tualettpotti midagi muud, kui AINULT ettenähtud tualettpaberit! Samuti ei ole taunitav, kui juukse- ja muid ihult tulenevaid karvu lastakse sihilikult kraani/dušši äravoolust alla! See puudutab otseselt meid ennast ja ümbritsevat loodust!

Avafoto: OHMYGOSSIP