OHMYGOSSIP — Populaarse Naxose saare kõrval asuv Koufonisia on olnud inspiratsiooniallikaks moelooja Roberto Cavalli kui ka Missoni moelehele, vahendab Independent.

Koufonisia saared on vähetuntud olnud looduslikel põhjustel – saarel ei olnud otsest laevaühendust. Kolm aastat tagasi see asjaolu muutus ning tänasel päeval viiakse sinna reisijaid igapäevaselt. Paadiretk võtab aega 4 tundi. Koufonisia saared koosnevad kolmest peasaarest: Pano Koufonisi, Kato Koufonisi ja Keros.

Pano Koufonisi on saartest ainuke, kus ka inimesi elab (400 inimest). Kato Koufonisi on tuuline ja kaoseline ning Kerose saarele ei pääse, kuna selle on hõlmanud teaduslikel põhjustel enda alla arheoloogid. Pano Koufonisi restoranide pakkumised sõltuvad suuresti kalurite püütud saagist. Kui päeval on olnud liiga suur tuul, kajastub kohe see toiduvalikus. Vanamoodsas kõrtsilaadses hoones hõrgutisi siiski jagub.

Saare liiklus on minimaalne ja teede seisukoht suhteliselt nigel. Seetõttu tasub parimatesse randadesse liigelda paatide või mootorjahtidega, mis väljuvad sadamast regulaarselt. Kato Koufonisi saar erineb stiilsest ja hoolitsetud Pano Koufonisi saarest täielikult. Peaaegu asustamata saar on siiski huvitav sihtkoht päevaseks avastamiseks. Kõigepealt peatub paat saare ainsa restorani juures ning seejärel suundub pearanda. Kato Koufonisi saarel kohtab palju nudiste.

 

Avafoto: Ohmygossip.com

Loe lisaks:
16 Euroopa sihtkohta, kus peaksid käima ja elamusi koguma
OHMYGOSSIP — Välisreisidega on seotud unustamatud ja hindamatud kogemused. Euroopa on täis lummavaid elamusi ning nende seas leiduvad paigad, kus tuleks kindlasti ära käia. Mida oled kogenud ja mille võid reisinimekirja lisada?

10 riiki, mis kubisevad taskuvarastest
OHMYGOSSIP — Tripadvisor avaldas 10 maailma linna, kus on suur oht langeda taskuvarga ohvriks. Enne reisile minekut mõtle välja vargakindlad paigad, kuhu peita kõik väärisesemed, raha ja muu oluline.

Euroopa soodsaimad turistirannad, kus taskukohased söök ja jook
OHMYGOSSIP — Independent.co.uk vahendusel leiame Euroopa turistirannad, mis on turistide meelest kõige rahakotisõbralikumad. Antud listis võrreldakse tassitäie kohvi, õlle, veini, vee, päikesekreemi, ja toidu hindasid.