OHMYGOSSIP  — Uus uuring näitab, et 54 miljonit ameeriklast, keda on kehamassiindeksi põhjal ülekaaluliseks nimetatud, on tegelikkuses täiesti terved inimesed. Fox News toob meieni numbrilised näitajad, mida tegelikult oleks targem jälgida kui kehamassiindeksit.

Kehaalust ja pikkusest tulenev kehamassiindeksi suurus ei ole alati parim viis kindlaks tegemaks, kas inimene on õiges ja tervislikus kaalus. Proovige kehamassiindeksi asemel hoopis neid nelja mõõtmist!

Talje ümbermõõt
Keha keskkoha rasvumine võib põhjustada südamehaiguseid ja teise tüübi diabeeti. Keskkohta mõõdetakse puusakondist pisut ülevmalt poolt, umbes naba kohalt. Naisel on tervislik talje ümbermõõt umbes 90cm.

Südamelöögi sagedus puhkeasendis
Madal südamelöögi tase viitab enamasti heale tervisele. Mõõda pulssi kas kaelalt või randmelt kahe sõrmega. Arvuta, mitu korda süda lööb minuti jooksul. Täiskasvanu normaalne südamelöögisagedus jääb tavaliselt 60-100 löögi vahele.

Rasvaprotsent
Kehamassiindeks ei paljasta sinu kehas olevat rasva määra sedasi nagu spetsiaalne kehakoostise mõõtmine. Tervislik rasvaprotsent jääb naiste puhul 20-32 protsendi vahele. Rasvaprotsenti on võimalik päris mitmetes jõusaalides mõõta.

Organismi ainevahetus
Ainevahetuse aktiivsust tähistatakse BMR numbriga, mis saadakse inimese kehakaalu, pikkuse, soo, aktiivsuse ja vanuse suhtest. Arvutuse tulemus näitab, kui palju inimese ainevahetus kulutab päeva jooksul energiat. Suur lihasmass tavaliselt tõstab seda numbrit.

Avafoto: OHMYGOSSIP

 

Loe lisaks:
Kontrolli, kas sa oled ideaalses kaalus?
OHMYGOSSIP — Peeglist vaatab vastu peenike piht ja normaalne keha, kuid siiski on sinu kaal sõbranna omast suurem. Kas sa oled paks? Tõenäoliselt mitte, kuid seda saad kindlaks määrata kehamassi indeksiga.

Test: Vaata, kas sul on aeg kaalus alla võtta…
OHMYGOSSIP – Siin on kümme märki, mis viitavad, et kehakaal on normist väljas ja figuur käest lastud. Kui teed vähemalt kolmele punktile siin linnukese taha, peaksid end käsile võtma, kirjutab allwomenstalk, vahendab Naistekas.

Eesti naised on Euroopas kõige saledamad
OHMYGOSSIP – WHO aruandes on kokku on 52 riiki, milles Eesti naised on esimesel kohal.