Eile, 18. mail, kell 18.00 avati Coca-Cola Plaza aatriumis näitus “10 aastat SuperNoovat”, mis kajastab ühe tavalise kooli moe-show kasvamist Eesti moeaasta suursündmuseks.

Esmakordselt kümne aasta jooksul pannakse näitusena üles SuperNoova eelvoorudesse laekunud kollektsioonid. Kokku on publikule vaatamiseks üles pandud ligi 400 erinevat kavandit ja fotot, kirjutatakse pressiteates. Kuidas sai alguse SuperNoova? Kes on olnud SuperNoova finaalis? Mida erilist on teinud nemad, et pääsesid finaali? Milline on hästi vormistatud SuperNoova eelvooru töö? Kas ainult joonistusega on võimalik SuperNoova finaali jõuda? Kõigile neile ja paljudele teistele küsimustele on võimalik leida vastused külastades näitust “10 aastat SuperNoovat“.

Läbi aegade on finalistide hulgas olnud Jaanus Orgusaar, Aldo Järvsoo, Liisi Eesmaa, Tanel Veenre, Oksana Tandit, Gerly Tinn, Riina Põldroos, Maru, Karolin Kuusik, Vassilissa, Ksenia Jedomskihh ning paljud teised disainerid. SuperNoova on iga-aastane Eesti moedisainerite konkurss, mis toimus esmakordselt 1999. aastal 32. keskkoolis tavalise kooli moe-showna. Aasta-aastalt on SuperNoova kasvanud suuremaks ning püstitanud eesmärgiks korrastada, kaasajastada ja rikastada Eesti moemaastikku ning luua Eesti disaineritele platvorm, millelt on võimalik jõuda globaalsesse moemaailma. Aastatega on üritusest saanud moedisainerite võistlus, mis on pälvinud ka mitmekülgset rahvusvahelist meedia kajastust ning moemaailma tähelepanu.

SuperNoova näitus on avatud Coca-Cola Plaza aatriumis 18. maist kuni juuni lõpuni. SuperNoova 2009 lõppvõistlus toimub 27.juunil 2009 algusega 20.00 Vene Teatris Tallinnas. Piletid lõppvõistlusele on müügis Vene Teatri kassades ja Piletilevi müügipunktides üle Eesti.

FINALISTID 2009 Professionaalne kategooria: Triin Isak, Ksenia Jedomskihh, Ragne Kikas, Hanna Korsar, Lyane Lind, Triinu Pungits, Raigo Randes, Kirill Safonov, Britt Samoson, Külli-Kerttu Siplane.

Noorem kategooria: Merilin Heinsoo, Ingmar Jõela, Siiri Kaseorg, Kristel Kuslapuu, Kristin Liias, Piret Noor, Johanna Nurm, Kristi Pedanik, Maris Tustit, Avely Vain.

Loe lisaks: http://www.supernoova.ee/