OHMYGOSSIP – Soome missikandidaatidega aastaid tegelenud modellimamma Marjo Sjöroos soovib, et Miss Soome finalistidel ei nähtaks juuste- ja ripsmepikendusi, täidetud huuli, liiga treenitud tagumikke või suuri nägusid, kirjutab Iltalehti.fi.

Marjo Sjöroos soovib, et tänavu valitavad Miss Soome finalistid oleksid loomulikud kaunitarid. Sjöroosi meelest näeb tänapäeval liiga palju „tõsielu-tv-kaunitare”, kel on juuksepikendused, ripsmepikendused, täidetud huuled ja silikoonid. Silikoonid ei ole enam ka Miss Soome võistlustel kategooriliselt keelatud. Sjöroosi algatatud Miss Turu võistluse finalistid valiti alles hiljaaegu ning nad kõik on loomulikud tüdrukud. Modellimammale meeldib ehe stiil.

Sjöroos soovib, et Miss Soome kandidaatideks valitaks tüdrukuid, kel on paksud, omad juuksed, suured silmad, mis ei vaja kunstripsmeid, ning suurepärane nahk. Ka loomulikult heas korras hambad on eelistatud, sest hammaste valgendamine kipub Sjöroosi arvates närimisvarustusele ebaloomulikku väljanägemist andma.

Sjöroosi sõnul on ka Miss Universumi võistlustel üha enam ja enam loomulikkust ja inimese isiksust hindama hakatud. Viimatisel võitjal, Filipiinide Pia Wurtzbachil näiteks oli suure juuksepahmaka asemel juuksed kinni seotud ning tema juuksed ei olnud ka väga pikad. „Vajame nüüd palju rohkem loomulikkust. Filmitööstus on minu meelest juba päris head eeskuju andnud. Seal on tüdrukuid, kes on oma silikoonid ära võtnud.”

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=692964470834545&set=t.100003629943455&type=3&theater

Kõnd ja rüht
Sjöroosi sõnul on eriti tähtis ka esinemisoskus. Missivõistluste finaali ei tohiks valida tüdrukuid, kel ei ole varasemat esinemiskogemust. Koolitaja võib siis kes tahes olla, esinemiskindluse loomiseks jääb lihtsalt liiga vähe aega.

„Kõnd, rüht ja esinemisoskus – need kõik peavad korras olema. Pikaajaline Miss Universumi võistluse organiseerija Donald Trump, kellele ma omal tüdrukuid vahendasin, ütles mulle, et soome tüdrukud on liiga arad.”

Sjöroosi meelest peab tänapäevase Miss Soome figuur olema treenitud, aga sealt ei tohi ka naiselikkus kadunud olla. Viimasel ajal on tema meelest olnud liiga palju tavalisi tüdrukuid. Sjöroos soovitab, et vööümbermõõt ei oleks üle 60ne sendi.

Praegu suure populaarsuse saavutanud tagumike liiga lihaselisteks ja  trimmimine läheb modellimamma arvates vahel liiale. „Kui vaadatakse profiili ja tüdrukul on suured rinnad ja väga esilekerkiv tagumik, siis näeb see kohutav välja. Nad on ju siis nagu pardid.” Sjöroos tuletab meelde, et liiga treenitud ei tohi missikandidaat olla. Missis peab olema ka pehmust.

Soovitakse kitsaid nägusid
Modellimamma arvates on mõnede misside probleem olnud nende nägude suurus. „Osade tüdrukute luustik on loomulikult lai, kuid Miss Universumi võistlustel on edu saavutanud just kitsate nägudega tüdrukud. Ka eelmise võitja nägu oli väga kitsas.”

Kokkuvõtlikult soovib modellimamma, et Miss Soome finalistide seast leiduks keegi, kel oleks kõik eelnimetatud omadused olemas. „Hea tüdruk on selline, kes on igas mõttes hoolitsetud, aga siiski säilitanud oma loomulikkuse. See ei ole muidugi kerge ülesanne.”

Miss Soome finalistid kuulutatakse välja teisipäeval kell 14.

Avafoto: Marjo Sjöroos/ Väljavõte Iltalehti.fi veebist
Vaata lisaks:
Endine Miss Soome Suvi Tiilikainen langetas 25kg
OHMYGOSSIP – Suvi Tiilikainen on endine Miss Soome võitja. Eelmisel aastal jäi ta lapseootele ning rasedusega kogunes 25 üleliigset kilogrammi. Tänaseks võib Suvi enda üle uhkust tunda, sest on endised kehaümbermõõdud taastanud, kirjutab MTV3.

Miss Soome teine printsess Niina Lavonen: Tahan elatada meest!
OHMYGOSSIP – Miss Soome teiseks printsessiks kroonitud Niina Lavonen tuleb lagedale millegi sellisega, mida tänapäeval eriti ei harrastata. Nimelt unistab neiu, et saaks tulevikus traditsiooni murda ja majandusliku vastutuse peres enda peale võtta, kirjutab Ilta-Sanomat.

Täna avaldati 10 Miss Soome finalisti!
OHMYGOSSIP – Soome valib endale taas missi. Täna kell üks tutvustati Soomes Långvik Congress Wellness Hotellis meediale uusi missikandidaate ning kuulutati välja 10 neidu, kes hakkavad “Miss Suomi 2015” tiitli nimel võistlema.