OHMYGOSSIP – Mitte kellelegi ei tee head kui keegi trambib su enesehinnangu peal. Ära ole teistele jalamatiks! Vahel üritatakse olla kõikide vastu sõbralik ja lahke, kuid mõned inimesed kasutavad seda headust ära. Teinekord juhtub nii, et inimesel tekib ajapikku sama käitumismuster, millega võtab ta automaatselt ohvri rolli endale. See aitab kaasa uuele nõiaringi tekkele ja mõjutab halvasti ka enesekindlust.

Muuda oma käitumist ja väldi neid vigu:

1. Eeldad, et kõik tahavad sulle head
Kõiki peaks kohtlema hästi ja täiuslikus maailmas austaksime me kõik teineteist. Tegelikkuses on aga paljud inimesed stressis, unustavad oma käitumise ning räägivad tihti oma mõtteid ja sõnu kontrollimata. Ebakindlad inimesed kohtlevad teisi halvasti ning püüavad sulle meelega halba teha – näiteks varastada tööl olles teiste ideid, rünnata inimesi sotsiaalsetes olukordades või olla ebaviisakad argielu situatsioonides. Selline käitumine mõjub halvasti sinu enesehinnangule. Ära karda enda eest seista, kui sulle midagi ei meeldi ning ära oota, et selline käitumine sinu suhtes iseenesest muutub. Õpeta inimesi sind hindama!

2. Sa ei ole paika pannud piire
Mõtle, kuidas sa tahaksid, et teised sinuga käituksid? Kui keegi kohtleb sind alavääristavalt, siis sa ei pea seda aktsepteerima, vaid kaitsma ennast ja piirid looma. Piiride paika panemine kaitseb sind paljudes olukordades ning sul on kergem enda huvide eest seista. Näiteks kui keegi pidevalt hilineb kokkusaamistele, siis mõtle, kas see häirib sind ja ütle oma arvamus julgelt välja. Sa ei pea leppima sellega kui sind ei hinnata piisavalt!

3. Kaldud kõrvale kehtestatud piiridest
Kui oled paika pannud end kaitsvad piirid, siis tõenäoliselt leidub ka inimesi, kes soovivad nendest üle astuda ja sind siiski maha murda. Mõtle varakult valmis, mida teeksid sellistes olukordades? Näiteks kui sa ei taha rääkida inimesega suitsuhaisu sees, kas sa julged teha selgeks oma arvamuse või jääd kannataja rolli? Kui tegemist on su lähedase sõbraga, siis tuleks leida lahendus, mis sobib kõigile ja kui sellist ei leidu, siis pole tegemist õige sõbraga. Tuleb seista iseenda eest!

4. Lased negatiivsetel inimestel mõjutada oma elu
Iseenda eest seismine pole halb omadus, kuid need, kes olid harjunud varasemalt sinu headust ära kasutama – on võibolla su hülganud. Ära väldi vaidlusi ega ebamugavaid olukordi. Kõigest hoolimata, ole tugev! Kui sulle ei meeldi miski, siis tegutse! Kui sulle ei meeldi oma töökoht, siis võimaluse korral otsi uus! Ära karda astuda tähtsaid samme oma elus, sest mõni inimene on mõjutanud sind oma negatiivsusega pikalt. Inimesed, kes sinust tõeliselt hoolivad – jäävad alati su kõrvale.

5. Oletad, et teised kohtlevad sind paremini
Näitad teistele eeskuju, kuidas käitud endaga – nii käituvad ka nemad sinuga. Kui sa pidevalt teed end maha ja naljatad iseenda üle, siis hakkavad seda ka teised tegema. Suhtu endasse paremini ja näed, et see peegeldub ka teiste käitumisse! Hea läbisaamine iseendaga loob tugevad raamid kõikidele teistele inimsuhetele. Kui kohtled end hästi, siis tõenäoliselt hakkavad ka teised sinuga paremini käituma!

Loe lisaks:
6 valet, mida vallalised naised endale sisendavad
OHMYGOSSIP — Põhjuseid, miks oled jätkuvalt vallaline, võib leida mitmeid. Alljärgnevas leiad 6 enamlevinumat väidet, mille uskumisega ei tasuks enesele liiga teha.

7 märki sellest, et tõrjud alateadlikult armastust eemale
OHMYGOSSIP — Üks on igavesti vallaline, teine on valusa lahkumineku läbi teinud, kolmas elab suhtes, mis ei ole ammu enam see. Võib olla, et nad kõik on tahtmatult armastuse endast eemale tõrjunud, vahendab Good Housekeeping ja jagab 7 tunnust, et end olukorrast ära tunda.

7 lauset, mida vallalised kuulda ei taha
OHMYGOSSIP — Kas sinu sõber on endiselt vallaline? Kuigi sa võid arvata, et see on halvim, mis ühe inimesega juhtuda saab, on ehk targem oma arvamus endale jätta. Sinu sõber on ilmselt omast vabast tahtest vallaline ega hooli põrmugi, mida sina asjast arvad – kuid kui asjalood on teisiti ning ta otsib aktiivselt armastust, siis kindlasti ei aita ka see, kui talle tema vallalise staatust muudkui nina alla hõõrud.

8 nippi, kuidas muuta suhe rahuldustpakkuvamaks
OHMYGOSSIP — Kas suhe vajaks veidi kohendamist või jalule upitamist? Real Simple veebileht annab väga lihtsad ning tõhusad juhtnöörid kuidas paarisuhet paremaks muuta.

8 vihjet sellest, et ta on sinuga vaid seksi pärast
OHMYGOSSIP — Kuidas aru saada, kas kaaslasel on sinuga tõsi taga? Yourtango.com esitleb ohumärke, et kaaslane on huvitatud vaid seksist. Loe alljärgnevad punktid läbi, siis tead, mis suunas liigute.

Avafoto: Pexels