OHMYGOSSIP – Üks omaaegse menubändi Nexus liikmetest Helen Randmets on leidnud tagasitee lavale, ent laulmisest on küll asi kaugel, sest kahe lapse ema on asunud trimmima oma keha bikiini-fitnessi treeningutel ja osalema ka vastavatel võistlusel. Helen osales 9.aprillil Tartu Ülikooli spordihoones toimunud Lõuna-Eesti karikavõistlustel kulturismis ja fitnessis algajatele. Medalit küll ei tulnud, ent tema supervormi tunnistasid kõik kohalolijad.

Heleni treeneriks on otseloomulikult Eesti bikiini-fitnessi valitsev kuninganna Egle Eller-Nabi, kes olevat Heleni sõnul tema saavutustega väga rahul. Helen ise leiab aga, et on veel kõvasti arenguruumi, sest lisaks lihastele tuleb treenida ka närve, räägib kaunitar Kroonikale: “Ütlen ausalt, et minu jaoks on palju lihtsam ennast klaveril saata ja laulda laval kui osaleda bikiini-fitnessi laval. Kõige keerulisem on dieet, mida alustasin kaks kuud enne võistlusperioodi. Kõik on tehtav, lihtsalt kõht on kogu aeg tühi. Alles nüüd saan aru, kui palju ma varem laste kõrvalt toitu näksisin.”

9. aprillil, viidi läbi järjekorras kaheksandad Lõuna-Eesti karikavõistlused kulturismis ja fitnessis. Kui eelnevatel aastatel on võistlus läbi viidud nii algajate kui ka edasijõudnute arvestuses, siis sel aastal korraldati võistlus ainult neile, kellel eelnev võistluskogemus puudus. Mitmed sportlased said kogemuse juba 30. aprillil Tallinnas toimuvate Eesti Karikavõistluste jaoks, vahendab Fitness.ee. Võisteldi kokku kümnes kategoorias. Kokku osales 42 võistlejat, kellest 23 naist ning 19 meest.

Bodyfitnessis võitis kuldmedali naiste arvestuses Audentese sporiklubi esindav Lilian Rannu ning juunioride arvestuses Pärnu spordiklubist Spa&Sport, Sigrid Meremaa. Bikiinifitnessis võisteldi kahes pikkuskategoorias ning juunioride arvestuses. Juunioride parim bikiinifitnessi sportlane on Lisett Luts (SK Spa&Sport). Pikkuskategooriatest lühemas, -166cm, võidutses Liis Rosenthal (MyFitness) ning pikemas sai kuldmedali Marlee Kruusimäe (MyFitness), kes ühtlasi võitis ka absoluutselt parima bikiinifitnessi sportlase tiitli. Väga kõrge tase oli tase rannafitnessis. Meeste arvestuses võidutses HC Gym-i esindaja Sergeid Sevtsov ning juunioride arvestuses Edgar Kaasik, kes esindas Spordiklubi Spa@Sport. saavutas ka rannafitnessi üldvõidu. Klassikalise kulturismi võit ja kulturismikategooriate absoluutvõit läks Kristjan Orasele TÜ ASK-ist, kes on rohkem tuntud aerutajana.

Võistluste peakohtunik Egle Eller-Nabi pidas võistlusi igati kordaläinuks ja väga heaks proovikiviks uutele võistlejatele ning motivatsiooniks pealtvaatajatele.

fitness 2

helen randmets