OHMYGOSSIP — Kas suhe vajaks veidi kohendamist või jalule upitamist? Real Simple veebileht annab väga lihtsad ning tõhusad juhtnöörid kuidas paarisuhet paremaks muuta.

1. Ole mõistev ja empaatiline
Kaaslast tuleb peale rasket tööpäeva kuulata. Selline tegevus on lähendav ning suhet arendav.

2. Leidke ühist aega
Paarisuhtes on oluline leida ühist aega lembehetkedele ja voodielule. Society for Presonality and Social Psychology hiljutine teaduslik uuring näitab, et oma suhtega rahulolevad inimesed võimaldasid intiimseteks hetkedeks nädalas vähemalt korra ühist aega. Vähem, kui kord nädalas vahekorras olnud paarid olid uuringu tulemusel õnnetumad.

3. Arutlege igapäevaelu ja seksi üle
Mitmed paarisuhtenõustajad julgustavad vestlema päeval toimunust. Rääkige korra nädalas kodutöödest ja ka seksist. Vestlused aitavad teil teineteist paremini mõista.

4. Telefon eemale!
Pidevalt telefoni külge klammerdumine mõjub suhtele negatiivselt. Mobiiltelefoni avaldatavast mõjust on vaid iga kolmas suhtesolev inimene õnnelik.

5. Saada õrritavaid sõnumeid
Telefonist võib olla tegelikult ka kasu, ent ainult siis kui sinu tähelepanu telefonis on oma kallimale suunatud. Uuring näitab, et ulakaid sõnumeid vahetavad paarid on seksuaalses mõttes rahulolevamad.

6. Minge kohtingule
Kõlab justkui klišee, aga see toimib! USA-s tehtud uuringud näitavad, et ühised väljaskäimised muudavad suhted üle kolme korra õnnelikumaks.

7. Tänage teineteist
Kas teise inimese teod on muutunud iseenesestmõistetavaks? Täna teda, kui kallim peseb nõud, peseb pesu või maksab arved. Üksteise kiitmine on üks olulisemaid aspekte parandamaks paarisuhet. Ära unusta pisiasju ning ära unusta tänulikkust.

8. Unistage
Elu võib olla kui romantiline komöödia, kui sa vaid usud seda. Esimene ja igavene armastus ning hingesugulus on tunnused, millesse uskumine muudab sind rahulolevamaks. Samuti muudab sind rahulolevamaks ja õnnelikumaks kallimaga koos unistamine ning ühiste unistuste loomine. Unistamine ei maksa midagi, ent sellel on väga suur võim sinu suhte üle.

Avafoto: Unsplash

 

Loe lisaks:
8 vihjet sellest, et ta on sinuga vaid seksi pärast
OHMYGOSSIP — Kuidas aru saada, kas kaaslasel on sinuga tõsi taga? Yourtango.com esitleb ohumärke, et kaaslane on huvitatud vaid seksist. Loe alljärgnevad punktid läbi, siis tead, mis suunas liigute.

6 märki, et sinu kallim kaalub teie suhte lõpetamist
OHMYGOSSIP — Võib juhtuda, et mõni inimene ei taha või ei julge otse öelda, kui tal on tekkinud suhte osas kahtlusi. Siin on 6 enamlevinud märki, mis viitavad sellele, et sinu kallim kaalub teie suhte lõpetamist.

5 lahedalt isekat asja, mida teha enne uut suhet
OHMYGOSSIP — Oh ei, me ei pea silmas salsatunde või kohtamisrallit… Viimati, kui sa oma peikast lahku läksid, tegid sinu sõbrad mida? Kas nad: a) üritasid sind kokku viia mõne oma vallalise sõbraga, b) tõid sulle lohutusveini või c) küsisid sinult, miks võttis nii kaua aega, mõistmaks, et tegu on luuseriga?

Kristiina Kalberg: Mida teha, et suhe ei närtsiks?
Miks paarid nii kiiresti lahku lähevad viimasel ajal? Miks peale esimest tüli kohe asjad pakitakse? Proovige säilitada oma suhteid, sest võib-olla teistsugust sellist partnerit ei leia Sa kunagi!

Pika ja õnneliku kooselu saladus on avastatud
OHMYGOSSIP — USA Gottman´i instituudi teadlaste sõnul on kindlad omadused, mis tagavad abielu õnnestumise. Abieluõnn sõltub nimelt sellest, kui sõbralik ja lahke paar teineteise vastu on. Vahe paistab kohe silma, kui võrrelda sõbralikke ning tülitsevaid paare. Olles teineteise suhtes pidevalt kriitilised ja mahategevad, kannatab ka abieluõnn.