Tulitavad põsed pärast klaasi veini. Sügelev nina pärast kruusitäit õlu. Üks pits kangemat, punaselaiguline nägu. Päev hiljem – vilets enesetunne. Kuid see ei pruugi olla pohmell. Selle asemel võib tegemist olla hoopis allergilise reaktsiooniga.

Astmahaiged ja erinevate allergiate all kannatavad inimesed ei põe järgmisel päeval mitte vaid pohmelli vaid neil võib esineda ka terve rida erinevaid allergilisi reaktsioone nagu näiteks naha sügelemine, vesised silmad ja nohu. “See pole mitte alkohol, mis seda tekitab. Pigem on süüdi erinevad koostisosad – vääveloksiid, pärm ja igasugused lisandid,” ütleb Clifford W Bassett ameerika astma- ja allergiaühingust, vahendab health.com.

Vääveldioksiid tekib veinis loomulikul teel ja see tekitab allergilistes inimestes samasuguseid vaevusi nagu toit, mis sisaldab palju säilitusaineid – igasugused küpsetised, mereannid ja konservid.

Kui organism puutub kokku allergiat esilekutsuvate ainetega, alkoholi puhul siis näiteks pärmiga, vallandub kehas aine nimega histamiin. Sama aine põhjustabki punetust ja sügelemistunnet.