OHMYGOSSIP — Prevention.com veebileht tuletab meelde, et on olukordi, kus tasuks jätta vahekorras olemine ära. Mõnikord on see parim valik.

1. Vahekord tekitab valu
Seks ei pruugi alati olla nauditav ning ei peagi olema. Aga kui vahekord tekitab valu, siis see tunne on vale. Valu võib tekkida hingelistest ja füüsilistest põhjustest. Seksimine võib olla valulik näiteks vahetult peale sünnitust, sellisel juhul on targem lasta ajal mööduda. Valusid võib põhjustada ka see, kui tupe limaskest on menopausi tõttu kuiv. Sellisel juhul aitab libesti kasutamine ning partneri mõistev suhtumine.

2. Haigused ja põletikud alakehas
Alakeha sügeleb, õhetab ja tundub tursununa? Sellisel perioodil ei tasu vahekorras olla. Ebameeldivad sümptomid võivad on tingitud suguhaigusest või näiteks seennakkusest. Tasub pöörduda kohe arsti juurde ja hoiduda vahekordadest senikaua, kuni haigused on seljatatud.

3. Kõhuviirus
Ilmselt ei ole vahekorraks tuju, kui oled terve päev jooksnud tualeti vahet, sest kõht on lahti või oksendad. Ega ei tasugi. Fekaalbakterid võivad liikuda seksi ajal kuseteedesse, mis omakorda põhjustab kuseteede infektsiooni.

4. Kaitsmata vahekord
Kaitsmata vahekord võib kindel olla ainult kindla partneriga, kelle puhul tead, et tal ei ole suguhaiguseid. Muudel juhtudel kasuta kondoomi – ka siis, kui füüsilisel põhjusel ei ole võimalik rasestuda. Kondoom kaitseb mingil määral haiguste eest.

5. Kui seks on muutunud kohustuseks
Kui vahekordadest on kadunud rõõm ja see on muutunud tüütuks kohustuseks, on aeg hoog maha võtta ja leida võimalikke põhjuseid. Sind võib aidata rutiinidest välja astumine, näiteks asendi või paiga muutmisega. Või on nautimine kadunud paarisuhtes toimuvate probleemide tõttu? Sellisel juhul võib abi olla teraapiast.

Avafoto: (PantherMedia/Lev Dolgachov/Scanpix)

Loe lisaks:
Mehed paljastavad salajased seksirituaalid, mida iga kord järgivad
OHMYGOSSIP — Women´s Health püüdis kinni mõned mehed, kes olid avameelselt nõus paljastama rituaalid, mille alati kaasavad seksi. Kas mõni neist tundub ka sinu jaoks tuttav?

Farmi-Gabriel: Olen muutunud seksi suhetes väga ettevaatlikuks
Käimas on meeste tervise nädal, kus keskendutakse suguhaiguste ja seksuaalkäitumise teemale. Statistikast selgub, et eesti mees vabatahtlikult end kontrollida ei lase, sest 85% suguhaigustest diagnoositakse naistel.