OHMYGOSSIP – Silmad ja ripsmed on väga õrnad ning reageerivad tolmu, saastunud õhu ja meigi peale. Sellest võib silmadesse tekkida põletik ning ripsmed võivad muutuda tuhmideks ning elututeks. Kuidas oleks seda võimalik ära hoida?

OHMYGOSSIP on teie jaoks kokku pannud Hollywoodi kaunitaride poolt kiidetud nn “staaride ilu spikri”, et saaksite hoida oma ripsmed alati glamuursed ja kaunid!

NR 1 – ÖÖSEL MAGA ILMA MEIGITA
Kindlasti tuleb õhtul meik maha võtta, kasutades vaid spetsiaalseid vahendeid. Ööseks tuleks kurnatud ripsmeid niisutada väherasvaste kreemidega, vitaminiseeritud palsamitega, või spetsiaalsete õlidega. Eriti hästi mõjub ripsmetele riitsinuseõli, kuid ära oota tulemusi üleöö – tuleb mitu nädalat järjest kasutada ning alles siis on tulemus näha.

Toonikuga immutatud vatitupsud tuleb panna mõneks minutiks ülemise laua ripsmetele ja alumisele laule, ripsmete alla. Seejärel tuleb pehmenenud tušš vatiga õrnalt eemaldada. Protseduuri tuleb teha seni, kuni vatt jääb täiesti puhtaks. Samas tuleks vältida silmaümbruse naha hõõrumist. Profülaktilisi palsameid ripsmete jaoks tuleb hakata kasutama esimeste kortsude ilmumisel. Kui kortsud on juba tekkinud, siis tuleb eelistada kreeme, mis sisaldavad A- ja B-vitamiine ning liposoome.

NR 2 – VALI KVALITEETNE RIPSMETUŠŠ
Ripsmetušši valides, eriti nõrkadele ja õrnadele ripsmetele, tuleb pöörata tähelepanu selle kvaliteedile ning komponentidele. Soovitavalt peaks tušš sisaldama kastoorõli. See toidab ja niisutab ripsmejuuri ja stimuleerib nende kasvu ning keratiini, mis katab iga ripsmekarva õrna kaitsekilega. Tuši pakendil peab kindlasti olema märge selle kohta, et preparaat on läbinud oftalmoloogilise kontrolli. Tundlike silmade, halva nägemise ja kontaktläätsede kasutamise korral valige tušš markeeringuga “tundlikele silmadele” või märkega “ilma konservantide ja aromatisaatoriteta”. Tušši tuleks vahetada üks kord kuue kuu jooksul.

NR 3 – KASUTA RIPSMEGEELI
Viimaste aastate leiutis – läbipaistev geel tumedate ripsmete jaoks, mis vajavad vaid veidi “silumist” ja suurendamist. Seda geeli tasub kasutada alusena tušši alla kõikidel “tavaliste” ripsmete omanikel.

NR 4 – KAALU KUNSTRIPSMETE PAIGALDAMIST
Kuid kui tavaline tušš ei aita ning ripsmed on ikka õhukesed, siis on võimalik seda probleemi lahendada kunstripsmete abil. Neid valmistatakse spetsiaalselt töödeldud hobusejõhvist või siidist. Väikesed karvapuhmad kleebitakse spetsiaalse liimi abil vastavalt ripsmete pikkusele. Loomulikest ripsmetest eristamatud kunstripsmed on absoluutselt kahjutud – oma ripsmed ei saa kannatada, kui “pealepandud” ripsmeid ei rebita ära ja silmi ei hõõruta… Dekoratiivseid ripsmepuhmakesi liimitakse ainult ülemistele silmalaugudele. Ripsme võib nendega katta kogu pikkuses, kuid võib ka ainult nurkadest. Kunstripsmed maskeerivad suurepäraselt lõtvunud laugusid, muutes silmad silmatorkavateks ja väljendusrikasteks. Nende “eluiga” on 2-3 nädalat ning peale seda peaks tegema ripsmehooldust. Muuseas, sama kaua elavad ka loomulikud ripsmed, mis kasvavad ja langevad välja nagu juuksed peas. Kunstripsmetega ei muutu eluviis. Nad ei karda vett ja peavad vastu igasugusele meigile, peale tušši. Kuid kosmeetika mahapesemiseks tuleb kasutada õlivabasid vahendeid, sest õlibaas lahustab liimi. Samal põhjusel ei tohi kunstripsmetele sattuda kreemi.

NR 5 – MEIGI ÕIGESTI
Kuidas siis ripsmeid õigesti meikida? Kõigepealt tuleb ripsmetelt eemaldada salvrätikuga kreemijäägid. Kui sul ei ole just kaardus ripsmed, siis kindlasti kooluta neid ning jälgi et koolutajal olev kummiriba oleks pehme, muidu võib see ripsmeid kahjustada. Et lisada tihedust, värvi ripsmeid sik-sak liigutusega, alusta nii juure lähedalt kui saad.  ase tušil 20 sekundit kuivada, värvi õrnalt üle ainult ripsmete otsad, lase uuesti kuivada ning kanna viimane kiht tušši alustades juurtest. Kui ripsmetesse tekivad tükid, kammi need lahti ripsmeharjaga. Ning sa oledki saanud imelised ripsmed.

Avafoto: Pexels