Muna on väga kasulik toiduaine ja tõeline vitamiinipomm. Peale selle on ta lihavõttepühade ajal suure sümboolse tähendusega.

1. Muna peetakse elu sümboliks ning isegi Jeesuse ülestõusmise sümboliks. Munasöömise komme lihavõttepühade ajal on levinud peaaaegu üle kogu maailma, vähemalt mis puutub kristlikesse maadesse. Munade värvimise traditsioon on aga kristlusest veelgi vanem ning see oli levinud juba vanas Egiptuses ja Pärsias.

2. Pruunid kanad munevad enamasti pruune mune ja valged kanad valgeid mune, kuid nende kvaliteet on sama.

3. Kui muna on väga värske, võib seda raske koorida olla.

4. Kui Sa pole selles kindel, kas muna ikka värske on, siis võid teha lihtsa testi. Pane muna veega täidetud kaussi. Kui muna on värske, jääb ta põhja lebama, vana muna tõuseb püstiasendisse.

5. Muna on kergestiriknev toiduaine ja seetõttu tuleb seda alati külmutuskapis säilitada. Ära unusta, et muna tõmbab endale kergesti külge erinevaid külmutuskapis olevaid lõhnu nagu näiteks suitsuvorsti ja  küüslaugu oma jne.

6. Munakoor koosneb põhiliselt lubjast. Munavalge sisaldab 90% vett ja 10% puhast valku. Munakollane sisaldab endas rikkalikult toitaineid – valku, mineraale, vitamiine ja rasva. Muna on tõeline vitamiinipomm.

7. Keskmise suurusega muna sisaldab umbes 146 kalorit.

8. Kana muneb keskeltläbi 300 muna aastas kui ta tunneb end oma keskkonnas hästi.

9. 1 kg munade valmimiseks kulub umbes 2 kg sööta