Mis on see, mis sulle modellielus ei meeldi? “Et meisse ei suhtuta tõsiselt ja vahel on tööl olles ka selline tunne, et oled nagu riidepuu  – ole vait ja tee tööd. No päris nii hull see ka ei ole, aga põhimõte on küll selline,” räägib noor modell Kati Viikmaa, et talle ei meeldi see, kuidas paljud modellidesse suhtuvad.

Milline töökogemus on sulle eriti meeldiva mälestuse jätnud?
Kõige meeldivamad töökogemused seostuvad hea tiimiga. Kui on hea tiim, kellega saab vabalt rääkida, tööd teha ja nalja visata, siis on lihtsalt super!

Äpardus sinu töös, millele mõeldes siiani puna põskedele tuleb?

Kui ma Tais ühel castingul kirjutasin, et olen 15, kuigi hetkel olin 13. Pärast ma sain selle töö. Keegi küsis mu käest, et kui vana ma olen ja ma vastasin 13. Kõik olid siis  üllatunud näoga ja ütlesid: ”Aga me kuulsime, et sa oled 15?”  Leidsin neile vabanduse, et mu sõbranna täitis mu ankeeti ja ta arvas, et olen 15. Väga häbi oli, et valetasin.

Mis on see, mis sulle modellielus ei meeldi?
Et meisse ei suhtuta tõsiselt ja vahel on tööl olles ka selline tunne, et oled nagu riidepuu  – ole vait ja tee tööd. No päris nii hull see ka ei ole, aga põhimõte on küll selline.

Kas vastab tõele müüt, et modellid ei söö suurt midagi ja paljud vaevlevad anoreksia küüsis?

See on täiesti vale. Välismaal olles käin ma alati sõpradega kusagil kiirtoidu söögikohas söömas. Muidugi on selliseid tüdrukuid, kes hoiavad oma figuuri, söövad tervislikult ja see on täiesti okei. Ma olen ühe korra kokkupuutunud tüdrukuga, kellel oli anoreksia. See oli kohutav. Ta oli mu toakaaslane Lõuna-Koreas  ja ta oli ka natuke hull. Elas nädal aega minuga ühes toas ja selle aja jooksul õnnestus tal pooled modellid ära hirmutada. Asi lõppes sellega, et agentuur viis ta haiglasse ning seejärel saatis ta koju.

Kuidas oma naha eest hoolitsed?

Alati pärast dušši all käimist kasutan ihupiima või beebiõli. Näonahka tuleb kindlasti iga päev puhastada ja kreemitada ja make-up ilusti kõik päeva lõpus maha võtta!

Milliseid nippe oled meigikunstnikelt ja juuksuritelt saanud?

Eks ma kõrvalt õpin, kuidas endale korralikult make-up’i teha jne. Üks juuksur õpetas mulle, kuidas liimi juustest lahti saada: jätad palsami pooleks tunniks pähe ja siis kammid liimi välja.  Muidu on alati selline jama, et see liim ei taha kuidagi juustest välja tulla. Juuksuri soovitusel on veel kalaõli juustele hea, mis paneb ka küüned kasvama.

Mida selleks teed, et ruttu vormi saada?

Loobun rämpstoidust, söön porgandeid ja muid puu- ja juurvilju. Joon palju vett ning teen kõhulihastele harjutusi.

Ütle üks saladus, kuidas pildil hea välja näha?

Peab oleme enesekindel ja ei tohi olla ebamugav. Kui sa ei ole enesekindel või sul on ebamugav, siis on seda pildilt näha ja pilt ei tule ilus.

Kui energiast jääb puudu, siis kuidas akusid laed?
Mõtlen alati positiivsetest asjadest, sest kui sa oled terve päev olnud fotosessioonil, kulub aega väga palju ja koju  pääseb alles siis, kui kogu töö on tehtud. Kui jõuvarud on otsas, siis lihtsalt ei aita millestki muust mõtlemine kui positiivsetest asjadest.

Mis on see, mis mujal maailmas sulle meeldib –midagi, mis Eestis väheks jääb?

Kindlasti on Eestisse vaja Starbucks coffee kohvikut. Kasvõi ühte, kuskile Tallinnasse! Siiani ma igatsen Tai vürtsikaid toite.

Autor: Mari Ojasaar