OHMYGOSSIP — Soome meigikunstnik Suvi Tiilikainen paljastab, et oli nooruspõlves väga madala enesehinnanguga. Aastad on möödunud, tüdrukust on sirgunud kolmele lapsele ema, suurepärane abikaasa ja edukas ettevõtja, vahetab Iltalehti.

Suvi Tiilikainen´i lummavast välimusest ei oskaks arvatagi, et on napilt paar kuud tagasi sünnitanud oma kolmanda poja. Suvi meenutab naerdes, et kui ootas oma esimest, peagi kuue aastaseks saavat last, võttis ta kaalus umbes 30 kilo juurde. Nüüdeks kahe aastaseks saavat poega oodates võttis juurde 20 lisakilo ja viimase rasedusega lisandus 16kg. “Pool kaalust kadus, kui laps oli sündinud. Ülearust on veelgi, aga kuna olen nii pikka kasvu, siis ei paista see välja,” naerab naine.

Suvi Tiilikainen on käinud läbi pika tee alates ajast, kui ta krooniti aastal 2000 Miss Soomeks. Ta sõnab, et on aastate jooksul õppinud väga palju. Ujedast, häbelikust neiust sai enesekindel meigikunstnik, kolme poja ema, abikaasa ja ettevõtja. “Miss Uiniversum võistlustel ma ei uskunud iseendasse. Kui võitisn Miss Soome tiitli, olin alles väike tüdruk, kes tuli ema juurest ära suurde Helsingisse. Pealinna elu oli minu jaoks liiga suur ning mul ei olnud kedagi, kes nõu annaks,” meenutab Suvi. “Miss Universumi võistlusperioodil soovisin kogu aeg kojupääsemist. Mul ei olnud tollal piisavalt enesekindlust,” tunnistab naine. Ajapikku hakkas talle aga enesekindlus tekkima, kuna modellimaailm ja pealinnaelu õpetasid üht koma teist. Suvi ütleb, et ka emaks saamine on talle toonud teatud liiki enesekindlust ja enesehinnangut. “Enesehinnang hakkas kasvama tasahaaval. Suur tänu kuulub selle eest minu abikaasa Jukka´le, kellega täitub suvel 10 aastat abielu.”

Peale missikroonist loobumist tegeles Suvi modellina ja hakkas mõtlema oma karjääri peale. Kui ta abiellus endise jäähokimängija Jukka Tiilikainen´iga algaski kõik pihta. “Jukka tuli kusagilt ja võttis mind omaks. Ta võlus mind oma härrasmehelikkuse ja visadusega. Tekkis tunne, et olen talle väga oluline.”

“Perekonnanime vahetades mõtlesin, et nüüd on hea hetk alustada elu puhtalt lehelt – Suvi Tiilikainen´ina. Loomulikult ma ei kahetse sellele eelnenud aega, see aitas kaasa kõigele, mis mul nüüd on,” ütleb oma ilusalongi asutanud Suvi. Meigialane töö oli naist huvitanud juba kooliajast. Suvi tegeles 5 aastat modellindusega ning lõpuks tundis, et see ala ei anna talle enam midagi ja on kõigest küllastunud. Meikar töö oli uus suund. Suvi ilusalong Rebel Helsinki on muutunud niivõrd mainekaks, et lisaks tavainimestele armastavad ennast sinna usaldada ka kuulsused.

Kiire elutempo kõrvalt leiab Suvi aega ka laste jaoks. Näiteks eelmisel suvel puhkasid nad koos perega 2,5 kuud järjest. Tegemist on väga perekesksete inimestega, kes soovivad lastele pakkuda eelkõige turvatunnet ja mõnusat kodust olemist. Mõlemad vanemad teevad tihti tööd ka kodus, et olla lastega rohkem koos. 

 

Loe lisaks:

Endine Miss Soome Suvi Tiilikainen langetas 25kg
Suvi Tiilikainen on endine Miss Soome võitja. Eelmisel aastal jäi ta lapseootele ning rasedusega kogunes 25 üleliigset kilogrammi. Tänaseks võib Suvi enda üle uhkust tunda, sest on endised kehaümbermõõdud taastanud, kirjutab MTV3.