OHMYGOSSIP — Pelgalt paketireisid, temaatilised pargid ja rannatoolid? Kanaari saartelt leiad palju enamat! Mitmekülgsed Kanaari saared pakuvad puhkajate palju põnevaid võimalusi, vahendab Rantapallo.fi. Järgi neid kümmet nippi, ning veedad unustamatu puhkuse!

1. Viibi turistide massist eemal
Kõigile teada, kes enne Kanaaridel käinud, et rannad ja restoranid on tihti täis rahvamasse ja siis veel need kurikuulsad papagoide pargid. Siiski on võimalik leida ka salakohti. Populaarsetele Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote ja Fuerteventura saate lisaks leiduvad sellised vaiksemad kohad nagu La Gomera, La Palma ja El Hierro. Need kolm saarekest sobivad neile, kes soovivad nautida rahu ja vaikust.

2. Linnapuhkus Kanaaridel
Kanaaridel leidub ka rahulikke linnakesi, kuhu saab minna kohvikusse mõnusat kohvi nautima, shoppama või kultuuriga tutvuma. Esikohale jääb Gran Canaria võluv Las Palmase linn. Antud linn on muutumas klassikaks. Karnevali perioodil soovitatakse minna Tenerife Santa Cruzi linna, kus peetakse maha Euroopa suurim karneval.

3. Koge adrenaliini Kanaaridel
Kanaarid pakuvad põnevust alates tiibvarjudest köisteedeni. Proovi ronimist või langevarjuhüpet – naudi linnu kombel imekaunist maastikku.

4. Suurepärased võimalused välitegevusteks
Kanaaridel saab käia puhkamas ka sedasi, et ei külasta kordagi randa. Väga populaarseks on muutunud matkamine ja jalgrattasõit.

5. Õpi surfama
Tavaliselt pääseb keset talve surfama minna vaid teiselepoole maakera, aga Kanaaridel on see samuti väga võimalik. Fuerteventura on mõnusalt tuuline ja paras paik surfiga tegelemiseks. Sukeldumiseks sobib oivaliselt pisike saar nagu seda on El Hierro.

6. Vaatle tähti
Kas teadsid, et Kanaari saarte vähem tuntud saart La Parmat peetakse üheks parimaks paigaks, kus tähti vaadelda?

7. Käi kõik saared ükshaaval läbi
Tavaliselt minnakse ühele saarele üheks nädalaks korraga, aga mis oleks, kui võtad veidi rohkem aega ja käid kõik saared korraga läbi? Saarte vahel on turistide jaoks ringlemas korralik parvlaev.

8. Avasta UNESCO paigad
Kas oled tutvumas maailmapärandi nimekirjaga? Kanaari saartel on selle tarbeks oma list tehtud. Unesco paigad asuvad Tenerifel ja La Gomeral.

9. Külasta viinamarjaistandust
See ei pruugi kohe pähegi tulla, aga Kanaaride ilmastik on veiniteoks parim paik. Veinitööstustesse korraldatakse ekskursioone. Tenerife saar on Kanaari saarte suurim veinitootja, aga ekskursioonipaigaks sobiks paremini Lanzarote.

10. Veeda reis soodsalt
Paljud reisijad peavad paketipõhiseid reise kalliteks, aga Kanaaridel saab edukalt läbi ka seljakotireisija. Saarel leidub väga soodsaid peavarju paiku, kus saab nautida tõelist elustiili.

 

Loe lisaks:

100 KASULIKKU nippi nutikaks reisimiseks!
OHMYGOSSIP  — Soodsalt reisimine on tihti lihtsam, tehtavam ja võimalikum, kui võiks esialgu arvata. Just seepärast toome teieni 100 soovitust, kuidas odavalt reisida. Loomulikult ei ole ühest lahendust, mis kõigile sobib, ent kindel on see, et kõik leiavad vähemalt ühe kasuliku nõuande, mille abil järgmist rannapuhkust, matkaseiklust, spontaanset nädalalõppu või pikalt unistatud reisi ellu viia.

Helena-Reet Ennet nautis Gran Canaria päikest
Varasemalt Buduaari peatoimetaja kohustusi täitnud ning nüüdseks teise lapsega dekreeti läinud Helena-Reet Ennet nautis perega päikeselist puhkust Gran Canarial, kirjutab Buduaar.