OHMYGOSSIP — Hea uni on tervise alus ning üks viis rahuliku ööune tagamiseks on õige toitumine. Cosmopolitan.co.uk tegi nimekirja toiduainetest, mille tarbimist tuleks peale pärastlõunat hoiduda.

1. Punane liha on rasvane ja valgurikas, seetõttu on seda raskem seedida. Kui keha peab liha seedimisele energiat kulutama õhtul, mõjutab see su ööpäevast rütmi. Punase liha söömiseks on parim aeg lõunapaus.

2. Praetud toidud on rasvased, koormavad seetõttu seedeelundkonda ja võivad tekitada ka kõrvetisi. See omakorda ei soodusta uinumist.

3. Šokolaad sisaldab kofeiini kõrval ka stimulante, mis ergutavad südame tööd. Kui magusaisu kimbutab õhtul, eelista õhtutundidel stimulantidevaba valget šokolaadi.

4. Vürtsikad road koormavad samuti seedesüsteemi, mis omakorda mõjutab kogu keha. Jäta ka vürtsikate roogade nautimine lõunaks.

5. Tomat on loomult happeline, see aga häirib seedeprotsessi normaalset tööd, mistõttu on raske uinuda.

6. Värske salat on kahtlemata tervislik, kuid selle koostisosad sisaldavad nii palju vett, et pead suure tõenäosusega nii öösel pissile minema. Värsket salatit võiksid süüa kõige hiljem paar tundi enne uneaega, siis jõuad enne uinumist vetsus ära käia ja katkematult hommikuni magada.

 

Vaata ka:
3 tüüpilist sümptomit, mille koosmõju võib viia töövõime
OHMYGOSSIP — Uuringute põhjal selgub, et Soomes jäädakse valu sümptomitega enim koju, kui mujal Euroopas. See selgus juba kümme aastat tagasi tehtud uuringus, aga uues uurimuses on analüüsitud kolme erinevat sümptomit, mis põhjustab töövõime halvenemist.

Looduslikud abivahendid depressiooni leevendamiseks
Depressiooni võib erinevatel eluetappidel esineda pea kõigil inimestel ning see võib varieeruda üldisest kurbusest kuni intensiivse ja isegi enesetapumõteteni viiva vaimse häireni. Olenevalt sellest, kui raske depressioon on, piisab vahel ravimtaimedest ja elustiilimuutusest, kuid vahel vajab selle ravi tõsisemat sekkumist.

Nõuandeid neile, kes paremini magada tahavad
Järjest rohkem on neid, kes öösel halvasti magavad ning  pidevate või periooditi esinevate unehäirete üle kurdavad. Hästimagatud öö aga valmistab meid ette uueks, tegusaks ja toredaks päevaks. Siin mõned lihtsad nõuanded mõnusaks uneks.