OHMYGOSSIP – Rootsi vanemad väitsid, et nende laps nägi pärast Mikko Mallikas multika vaatamist nädal aega õudusunenägusid ning tegid seejärel lasteaedade järelvalveasutusele selle kohta kaebuse.

Jaanuarikuus näidati Malmö lasteaia eelkoolirühmas lastele kuulsat Mikko Mallikas joonisfilmi, mille tagajärjel lastevanemate sõnul tekkis lapsele õudusunenäod. Vanemad tegid lasteaedade järelvalveastusele kaebuse, kuigi Malmö lasteaiajuhataja sõnul sobis see multifilm lastele vaatamiseks. Lapsed vaatasid multikat täiskasvanute järelvalve all.

Olukord on jõudnud nii kaugele, et haridusamet on otsustanud, et Mikko Mallikas multikat ei tohi näidata enam alla kooliealistele lastele. Lisaks sellele peavad lasteaiatöötajad teavitama iga kord lastevanematele, millist multikat nad on otsustanud lastele näidata.

Mikko Mallikas on tülinorija, kes satub pidevalt erinevatesse sekeldustesse. Eelkooli üheks ülesandeks on käsitleda lastega ka reaalseid olukordi ja probleeme, mida on teinekord läbi multifilmi lihtsam teha. Mikko Mallikas on populaarne multikas ka ülelahe naabrite juures Soomes, mida on näidatud YLE-kanalil.

Mikko Mallikas lasteraamatu autor on Gunilla Bergström ja selle põhjal esimene multikas on tehtud juba aastal 1980.

Allikas: Helsinborgs Dagbladet, Aftonbladet

 

Loe lisaks:
Rootsi lapsevanemad tegid kaebuse: Soome multikas Mikko Mallikas tekitas õudusunenägusid
Lastele näidati Rootsi Malmö lasteaias Soomes populaarseks saanud multifilmi Mikko Mallikas ja selle tagajärjel nägi laps nädal aega öösiti õudusunenägusid, vahendab Iltalehti Aftonbladeti artiklit.