OHMYGOSSIP — Kõhulihaseid on väga lihtne ka pelgalt kõndimisega trimmi treenida. Prevention.com annab 6 nippi, milliseid harjutusi võiksid kõndimise puhul katsetada.

1. Käed liikuma
Kiiremini kätega vehklemine ei aita mitte ainult kiiremat tempot kõndimisele rakendada, vaid põletab ka rohkem kaloreid. Kaasa kõndimisel nii üla-, alakeha kui ka keskkoht.

2. Ülesmäge
Ülesmäge rühkimine kaasab ka tagumikulihased tööle. Kalorid saavad tuld ja lihasmass hakkab suurenema. Aktiivne liikumine aitab kaasa ka ainevahetusele kiirenemisele ja põletab kaloreid isegi paigalolles. Tulemuseks peenem talje.

3. Poksilöögid
Poksimisliigutusi tehes sagenevad ka südamelöögid ja kiireneb ainevahetus. Sedasi saavad ka keha keskosa lihased pinget. Tee paarkümend äkilist kiiret lööki õhus, iga paari minuti tagant.

4. Tõmba kõht sisse
Samal ajal, kui kõnnid, aja õlad taha ja tõmba kõht sisse. Selja sirgu ajamine ja kõhu sissetõmbamine viib vaagnalt survet vähemaks, parandab rühti, toetab puusaliigest ja alaselga. Hoia selg sirgu, aga väldi keha liigset tahakallutamist.

5. Põlved ja küünarnukid risti-rästi liikuma
Kõhulihased saavad survet, kui tõstad kõndides küünarnuki vastaspõlve suunas, samal ajal ka põlve tõstes. Keha keskosa pöörab sel ajal ja küljelihased saavad oma koormuse. Tasakaalu hoidmine võib ostutuda raskeks, seetõttu ole ettevaatlik ja tee antud harjutust rahulikus tempos.
Soorita mõlemale poole kaheksa liigutust ja pea pausi. Tee antud harjutust kogu kõndimise vältel umbes 2-4 korda.

6. Kõnni sirgete jalgadega
Just nii, sirgete jalgadega! See võib paista kõrvalt humoorikana, aga aktiveerib kõhu alalihased. Tõsta kõndides jalg nii kõrgele, kui saad ja astu samm edasi. Ole kindel, et rakendad alakõhulihaseid, mitte ei panuta puusa. Tõmba kõht samal ajal samuti sissepoole. Jaluta sirgete jalgadega umbes minuti vältel, 8-10 korda ühe jalutuskäigu jooksul.