OHMYGOSSIP — Iltalehti toimetaja Ilona Vehmas (28) otsustas pool aastat tagasi täielikult alkoholist loobuda. Tänu sellele tublile otsusele on naine endisest energilisem, elujõulisem ja üle 20 kilo kergem, kirjutab Iltalehti.

Olen olnud alkoholi pruukimata juba 175 päeva. Poole aasta jooksul olen käinud festivalidel, jõuluüritustel ja tasuta jookide üritustel. Olen veetnud lugematu arv baariõhtuid, kust olen läinud edasi istumistele ja tulnud sealt koju alles hommikul kell 9. Kõik kainena!

2015. aasta esimesel augustil otsustasin, et muudan oma elus midagi enamat, kui vaid selle, et ei joo alkoholi enam. See otsus on siiani vett pidanud. Aastate vältel on minu jaoks alkoholi joomisega seotud miinused tõusnud ja positiivsus kahanenud. Pohmakast toibumine võttis aina enam aega. Nägu muutus turse, hoolimata sellest, et ma polnud midagi eriti joonudki.

Olin juba aastaid mõelnud, et lõpetan alkoholi tarvitamise täielikult. Kirjanik Kari Hotakainen kirjutas kusagil naistelehes, et ta joob alkoholi selleks, et purju jääda. Ma tegin sama! Ma ei joonud alkoholi selle maitse pärast. Ma jõin, et olla õnnelikum, lõdvestunud ja pidurdamatu. Ma jõin alkoholi segamini. Ükskord jõin näiteks sellepärast, et mul oli igav. Alkohol ja pidu oli teineteisega täielikult seotud. Kui baaris oli parasjagu igav, tuli tequila shotte teha. Kui hakkasin juba purju jääma, uskusin, et see õhtu on eriline ja pidutsemist väärt. Isegi tüütu argipäev muutus lõbusamaks, kui vahuveini mullid pähe hakkasid. Kui pohmakaga ülesse ärkasin, sain aru, et see õhtu oli olnud täpselt samasugune nagu eelnevad loetud baariskäigud. Enesetunde paranemisel hakkasid meenuma õhtu sündmuskäigud ja hakkasin ette kujutlema, et järgmine kord saab olema kindlasti palju maagilisem, aga ka järgmisel korral pettusin. Enesetunne oli kehv ja vajasin taas midagi, mis mind ergutaks.

Töötervishoiu arst ütles, et aju vajab kolme kuud, et alkoholist täielikult taastuda. Ma olin kuuldust täiesti šhokis, kui ohtlik alkohol tegelikult on. Inimese aju on tähtsaim. Kui pea tunneb end hästi, on ka mujal kehal kõik hästi.

 

Loe lisaks:
Alkohol ei sobi “unerohuks” 
Alkohol võib mõjuda unele negatiivselt. “Võib piisata vaid kergest joobest, et see unele halvasti mõjuks,” ütleb meditsiinidoktor ja peaarst Marianne Ors Lund´i Neurofüsioloogia Kliinikust, kirjutab Aftonbladet.

Kui kaal ei lange ehk mõned soovitused edasijõudnud LCHF-toitujatele 
OHMYGOSSIP — See teema on mõeldud eelkõige siis edasijõudnud LCHF-toitujatele. Algajatele on minu soovitus endiselt võtta vabalt, teha liberaalset LCHF-i, jätta oma menüüst välja põhilised kurjajuured, nagu maiustused, magusad joogid, puuviljad, saiad, leivad, makaronid, riisid, kartulid – ja kaal hakkab kindlasti langema, söö vaid kõht täisrasvastest toodetest mõnuga täis.

10 tõhusat salenemisnippi
Cosmopolitan.com tõi välja kümme kõige paremat dieedinippi, mida soovitavad toitumisspetsialistid. Kui sa rakendad neist iga päev vähemalt kolme, saad kiiresti saledamaks ja tervemaks.

Kristiina Kalberg: Kes on lihtsalt stressijoodik, kes on igavuse peletaja ja kellel on lihtsalt köha… põhjuse leiab alati, et keelt märjutada!
OHMYGOSSIP — Uskumatu, kui palju artikleid võib leida otsingumootorist, toksides sinna: “eestlane + alkohol”. Kahju on vaadata, kuidas Eesti elanik uputas mured alkoholi, kui millegi katastroofilisega järjekordselt hakkama saab.

5 põhjust, miks pohmell kestab kauem, kui üks päev
OHMYGOSSIP — Terve ööpäeva kestev peavalu, iiveldus, väsimus – sellised pohmellitunnused võivad teinekord kesta kauem, kui päeva. Seega võivad laupäevase õhtu vitsad anda tunda ka veel esmaspäeva hommikul, kui pohmell aina kestab ja kestab. Women´s Health leht annab viiteid, miks pohmelli nähud nii kaua kestavad.