OHMYGOSSIP – Kõndimise kasulikkusest on palju räägitud, kuid kui sellega soovitakse oma kaalu alandada, siis tehakse tihti vigu, mida ei märgata. Näiteks aktiivsetel kõndijatel peavad olema korralikud jalanõud, vahendab Iltalehti.

Prevention- leht toob välja ka muid tähtsaid põhjuseid, miks isegi aktiivne kõnd ei pruugi kaalulangetusele kaasa aidata.

1. Iga päev sama teekond
Keha harjub üllatavalt kiiresti treeninguga, mis on iga kord samasugune. Kui kõndida sama rada, siis 2-3 kuu järel keha on selle teekonnaga niivõrd harjunud, et põletab palju vähem kaloreid kui alguses. Vaheta oma kõndimise teekonda vähemalt iga 3 kuu tagant!

2. Sama tempo
Ühtlases tempos kõndimine põletab küll rasva, kuid aja möödudes treeningu tulemus nõrgeneb, sest keha on teatud tempoga ära harjunud. Tempot vaheldades saad rohkem tulemusi!

3. Nõrk keskkoht
Kõik inimesed võiksid tugevdada kõhulihaseid, sest kui keskkoht on nõrk, siis tekib vale rüht. Vale kehahoiak surub kopsud kinni ja sügavalt hingamine tekitab raskusi. Seetõttu võib nii kõndides kiiremini ära väsida. Kõik kõndijad võiksid teha eraldi ka kõhulihaste harjutusi juurde.

4. Ei jälgita söömist
Kõndimine kulutab kaloreid, kuid väga lihtne on süüa rohkem kui me tegelikult kulutame. Sellepärast kaal ei langegi. Soovitatav oleks kirjutada üles mõne päeva söögikorrad ja jälgida, et tarbid piisavalt kiudaineid ja köögivilju.

5. Halvad jalanõud
Kulunud või vale tegumoega jalanõud rikuvad treeningu tulemused. Valede jalanõude tagajärjel võivad jalad valutama hakata või tekitada pika peale isegi ülekoormusvigastusi. Enne kingade ostu proovi kindlasti neid oma jalas ja küsi soovitusi ka spordipoe müüjatelt!

6. Ei jälgita oma arengut
Kui ei märgita üles oma treeninguid, siis on raske näha kui palju ja kui kaua tegelikult nädalas end liigutatakse. Soovitatav on pidada ka väikest trennipäevikut, kuhu märkida üles oma treeningud. Kui kaal ei lange ja soovitud tulemusi pole näha, siis on lihtne vaadata trennipäevikut ja lisada kuhugi mõni minut rohkem kõndimist juurde.

Allikas: Prevention


Loe lisaks:
KASULIKUD NIPID! 6 viisi, kuidas kaotada kõndides rohkem kaloreid
Pikad jalutuskäigud on suurepäraseks asenduseks aeroobsele trennile. Need kuus nippi aitavad sul jalutuskäigu ajal rohkem kaloreid põletada.
Elustiili muutmiseks pole alati vaja kalleid harrastusi. Piisab juba sellest kui rohkem jalgsi kõndida.